Nederland in 80 dagen

Dag 11, 6 mei 2023, rustdag in Zwartsluis

Vandaag is mijn 1e rustdag. Het is altijd even lekker om een rustdag in te plannen. Niet zozeer om mijn lichaam rust te geven, ofschoon mijn wondje op mijn voet dan wel wat meer tijd heeft om te herstellen, maar meer om dan allerlei zaken te regelen waar je anders geen tijd voor hebt. Zoals alles wat gebruikt is een keer goed wassen, spullen aanvullen die op zijn, en eventueel wat reparaties uitvoeren. Zo ben ik vandaag naar het dorp Zwartsluis zelf geweest, en heb Zwolle en Meppel bezocht. Normaal zou ik dat met het openbaar vervoer doen maar omdat mijn vrouw gisteren besloot om toch deze kant op te komen, nu kan het nog, de afstand is nog te overzien, zijn wij dus vandaag met haar auto naar Zwolle geweest en hebben we in Meppel uiteindelijk lekker rustig gezeten en een heerlijke lunch genomen.

Ik moest dus ook wat inkopen doen. Zoals een nieuwe deo , wel zo lekker dat ik lekker fris ruik als ik naast een medewandelaar sta te kletsen, en ook een nieuwe tripod. Die was namelijk kapot gegaan en dan kan ik wat moeilijker filmpjes opnemen met mijn camera.

Ook ben ik even naar een outdoorwinkel geweest om wat extra veters te halen. Ik heb in mijn vorige paar schoenen al heel snel op een bepaald punt mijn veters versleten. En het zou toch vervelend zijn dat je met kapotte veters verder moet. In diezelfde winkel heb ik toch ook maar een zonnehoed aangeschaft. Omdat mijn natuurlijk hoofdbescherming al jaren is verdwenen moet ik mijn hoofd beschermen met een pet of hoed. Omdat mijn pet alleen een klep van voren heeft en mijn nek en oren dan alsnog de klos zijn, heb ik dus nu maar een nieuwe hoed aangeschaft.

Morgen zal ik die nog niet nodig hebben, het weer is dan wat minder heet en zonnig. Maar er zullen genoeg dagen komen waar ik blij zal zijn dat ik hem heb aangeschaft. Tevens heb ik een beetje aan mijn administratie gedaan. De administratie betreft het wandelen dan. De zaak staat momenteel onder controle van mijn zoon Roderick en mijn medewerkster Corine. En zij doen het prima!! Maar ik heb wat adressen gebeld of mijn reservering nog bij hun bekend is zodat ik niet voor verrassingen kom te staan. En ik heb de route op een aantal punten bekeken om te kijken of de wat langere etappes wat ingekort kunnen worden. Ik loop namelijk vaak een extra lusje of rondje naar een bezienswaardigheid maar soms is dat geen bezienswaardigheid en soms is het gesloten en soms is de afstand voor die dag simpelweg wat (te) lang. Dus de etappes boven de 30 a 32 km zal ik in het begin nog wat proberen in te korten. Mijn knie doet het goed maar ik moet het wandeltempo dan wel op max +/- 5,0 km/u houden. Boven de 5,3 km/u merk ik dat mijn knie sneller gaat protesteren. Dat heeft uiteraard ook te maken met de rugzak van 13,5 kg die ik mee moet dragen. Maar ik merk ook dat mijn beenspieren inmiddels wat sterker worden, dus voor de wat langere termijn, zeg over een week of 2 a 3, kan ik waarschijnlijk wel weer de etappes in stand houden zoals ze zijn gepland. Ik verwacht dus tot en met mijn rust in Harlingen nog het e.e.a. aan te passen, maar daarna hoop ik niets meer te hoeven wijzigen. Wellicht alleen de etappes boven de 35 km omwille van de tijd die dag.

Ik wens jullie weer een fijne avond en hoop dat jullie mij blijven volgen. Tot morgen!

Klik HIER om alle foto’s te zien

Klik HIER om de video te bekijken.

4 reacties

  1. Ha André,
    wat goed van je.
    Ik kom er net pas achter dat je dit aan het doen bent.
    Ik ga het verder volgen. Veel succes verder!
    Hartelijke groetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *