Nederland in 80 dagen

Dag 74, 8 juli 2023, Gaanderen-Vorden, 27 km

KRAK 2! En…nog meer waarschuwingsborden voor dieren!

Ja helaas, de andere vlag moest eraan geloven. Maar gelukkig is ook dat snel gerepareerd, lees dat later in het verhaal. Vandaag loop ik samen met een voor mij tot nu toe onbekende persoon, Noud. Hij volgt mij al vanaf het begin van mijn tocht en heeft lang moeten wachten om met mij mee te kunnen lopen. Vandaag is het zover.

Het punt waar ik nu loop is het meest dichtbij zijn woonplaats en hij is vanmorgen daarom bij mijn logeeradres afgezet. Ik heb een heerlijk verblijf gehad op mijn logeeradres bij Joke en Ernst-Jan. Bij ons vertrek worden we door Joke nog even op de foto gezet. Ik ben benieuwd of we vandaag wat meer te zien krijgen dan de dag van gisteren. Direct na vertrek worden we gewaarschuwd voor een volgend agressief dier, de buizerd! Dat kan er nog wel bij, inmiddels alle dieren wel gehad denk ik. 

De beek waar we langs lopen, is nagenoeg leeg.

Na iets minder dan een uur wandelen gaan we een onverhard stuk op. Het pad wordt steeds smaller en uiteindelijk kunnen we niet meer over de hoge varens heen kijken. Op dat pad komen we twee dames tegen waar ik even een kort gesprek mee heb en mijn kaartje aan geef. Eenmaal het pad verlaten komen we langs kasteel Slangenburg. Dat is af te huren voor feesten en partijen, het lijkt mij een geweldige locatie voor iets dergelijks. 

Dit is echt een pad!
Kasteel Slangenburg

Het bos wat we daarna inlopen hangen wat takken laag en ik zeg nog tegen Noud dat ik daar altijd wat voorzichtiger ben, maar een overhangende tak van een bramenstruik zie ik over het hoofd, KRAK, daar gaat de vlaggenstok van de Spieren voor Spieren vlag, balen. Ik kijk snel op mijn telefoon en zie dat er in Zelhem een HUBO doe-het-zelf zaak zit. Maar dat duurt nog een kilometer of 3. Dus voordat we daar zijn ben ik even niet meer een bijzondere wandelaar en “gewoon” een Pieterpad wandelaar. 

Als we van de weg af moeten en rechtsaf moeten slaan zijn er net 2 meiden een hoek met wat spullen aan het inrichten. Het zijn Tess en Lot. Het zijn jonge ondernemers want ze zetten hier een mooi hoekje vol met lekkere gekoelde drankjes en een parasol. Ook hebben een ze een klein boekje waar je wat in kan schrijven. Ik heb wat leuke tekst in hun boekje geschreven. Nadat Noud en ik een koel drankje bij hun hebben gekocht, lopen we weer verder richting Zelhem en zoeken daar de HUBO op. Met hulp van een medewerker is het probleem weer verholpen en heb ik weer een nieuwe vlaggenstok.

Jonge ondernemers Tess en Lot zetten hun “handeltje” neer.

In Zelhem zoeken we een plek om onze 1e pauze te nemen. Ik zie een leuke plek, een oude muziektent, maar helaas kunnen we daar niet op een bankje zitten en kiezen een bank onder een boom uit. Na deze pauze lopen we weer verder en lopen verschillend over asfalt, over erven van boerderijen en door en langs weilanden. Een stel wandelaars die ik wilde aanspreken waren helaas verdwaald zei de dame en hadden haast maar ik kon ze nog wel een visitekaartje geven. 

Leuke muziektent, maar hier kunnen we niet zitten. Dan maar een bank onder een boom.
Ze hebben haast maar een visitekaartje kon ik nog snel geven.

Op 20 kilometer kunnen we bij een mooie horecagelegenheid zitten die naast een golfbaan is gevestigd, ‘t Zelle. Hier nemen we allebei een heerlijk broodje met wat fris. Waarschijnlijk omdat we hongerig en dorstig waren hebben we hier geen foto’s van genomen. Net als we de eerste meters na de pauze lopen, komen we Marije tegen. In Utrecht is ze beter  bekend als de “Wandeljuf”. Ze is nog grieperig, geeft ze aan, maar is wel vanuit Utrecht met een hoop treinen komen reizen naar Vorden om haar etappe te wandelen. Uiteraard gaan we samen even op de foto. 

Lekker in de schaduw met mooi uitzicht de 2e rust nemen.
Oude stormschade op ons pad

Daarna is het voor ons nog een kilometer of 7 naar het eindpunt. Het is vrij recht toe recht aan. Omdat we een stuk bos/weiland overslaan en verkiezen om op de weg te blijven lopen, kunnen we wel onder de bomen blijven. Onderweg komen we nog 1 bijzonder waarschuwingsbord tegen. Moet ik nu ook al uitkijken voor agressieve eekhoorns? Het moet niet gekker worden!

Moeten we nu ook uitkijken voor eekhoorns?
Pannenkoek 1, Spek/kaas
Pannenkoek 2, naturel/poedersuiker

Na 27 kilometer zit het er voor ons op. Ik neem afscheid van Noud en ga snel naar mijn B&B. Omdat Noud om de hoek zit te wachten voordat zijn moeder hem komt ophalen kan ik, nadat ik gedoucht ben, nog even bij hem zitten en samen nemen we nog wat te drinken. Omdat er een pannenkoekenrestaurant naast de B&B is gevestigd, “de Vordense Pan”, ga ik daar mijn avond afsluiten. Morgen gaat mijn route naar Eerbeek. Het is dan 26 kilometer en ik hoop dat ik voor de verwachte buien op mijn eindpunt ben aangekomen. Tot morgen!

Klik HIER om alle foto’s te bekijken.

6 reacties

 1. wat een prachtig verhaal! dit was een leuke ervaring. Succes met de laatste wandelingen Andre en natuurlijk de vierdaagse. Mooi hoe je elke keer zo enthousiast bent over hetgene wat je doet. Echt genoten vandaag!

 2. Ondanks dat we veel volgers zijn op jouw blog vind ik maar heel weinig reacties te lezen
  Hoe komt dat?
  Ik vind ’t in ieder geval ontzettend leuk om 2 x p dag te lezen wat je zoal tegenkomt
  Ook al lijkt ’t veel op elkaar en is ’t niet zo spannend
  Je weet er iedere dag weer enthousiast over te schrijven en volhouden in deze tropische temperaturen
  Hoop dat je voor de buien binnen bent
  Morgen 9 juli ga ik 18 km lopen in Gulpen zuid Limburg
  Korenwolf wandeltocht georganiseerd. Groetjes Gisela

 3. Wat vind ik deze tocht een topprestatie. En het is erg leuk om je verhalen te lezen. Ik kijk er elke avond naar uit. Soms komt er iets bekend voor, het restaurant in Middelburg bijvoorbeeld, daar zijn wij ook geweest.
  Ik ben vrijdag de 21e om de Vierdaagse wandelaars aan te moedigen. Misschien zie ik je daar ook nog André. Nog veel succes met je actie

 4. Weer een mooi verslag van de dag…steeds weer leuk om lezen..en nog is het warm buiten..morgen nog zo’n dag..en dan hopelijk afkoelen door de buien.ik hoop dat jij er geen last van hebt..
  Goede nachtrust en tot morgen..👍😴🙋‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *