Nederland in 80 dagen

Dag 59, 23 juni 2023, Weert-Thorn, 23 km

Na het avontuur met de twee familieleden gisteren is het vandaag de beurt aan Theo. Theo had ik tot gisteren nog nooit gezien maar is gisteren al even op de route geweest die we toen liepen en we hebben hem ontmoet op een rustplek. Maar vandaag loopt hij dus mee vanaf de start tot en met het eindpunt in Thorn. Omdat Theo deze omgeving redelijk goed kent weet hij ook dat er in Ell een café zit wat open is. We zullen echter alleen wat van de route moeten afwijken om er te komen en zo dus 1 a 2 kilometer extra moeten wandelen. Maar omdat de originele afstand vandaag “maar” 21 kilometer bedraagt, is dat geen probleem. 

Dit was nog mijn warme welkom bij de B&B van gisteren. Helemaal niet gezien, zat achter de deur verscholen!

Na de gezellige avond van gisteren was het nog laat geworden voordat ik mijn verhaal van gisteren kon plaatsen, iets voor de klok van 24.00u had ik het geplaatst. Maar omdat de af te leggen afstand vandaag dus wat korter is kan ik gelukkig iets “uitslapen” en gaat de wekker om 7.00u om rond 8.00u rustig te kunnen ontbijten. Als Theo is gearriveerd lopen we samen even naar de supermarkt Jan Linders om nog even wat drinken te kopen. Maar daarna kunnen we dan echt beginnen aan de route naar Thorn.

Nog even wat asfalt maar dan al snel….
…de natuur in!!
Ik ben blij dat deze aan de andere kant van het hek zitten!

Vrij snel na het verlaten van de bebouwde kom lopen we de natuur alweer in. En een groot gedeelte van de route is tussen de landerijen door, soms ook echt over de zandwegen waar alleen een trekker rijdt maar af en toe moeten we ook wat asfalt nemen om bijvoorbeeld de weg over te steken. Nu ik samen met iemand loop kan ik ook eens vragen om een foto van mijzelf te laten maken. Dus bij een brug over een beek, de “Tungelroyse beek”, maakt Theo even een foto van mij. Ik ga eens kijken of ik dit binnenkort wat kan verbeteren om zo een leuke wandelfoto van mijzelf te hebben. 

Her en der wat plassen van de regen van gisteren, maar voor de rest is het goed wandelen op de onverharde wegen.
Binnenkort maar eens vaker vragen om een foto van mij te laten maken.
Mijn eerste Limburgse vlaai!

Onderweg is nog wel goed te zien dat het gisteren geregend heeft maar modder is er niet aanwezig dus de zandpaden zijn goed begaanbaar. Eenmaal in Ell aangekomen lopen we een stuk de plaats in om naar eetcafe “de Prairie” te wandelen en daar neem ik mijn 1e Limburgse vlaai, heerlijk. We nemen rustig de tijd en hier kan ik ook mijn verhaal aan wat gasten kwijt. Na een 1 uur gaan we verder en lopen we alweer snel de natuur in. Met soms brede en soms (heel) smalle paadjes. Overigens heeft Theo voor die smalle paadjes ook een naam, mannequinpaadjes. Omdat je hier eigenlijk alleen goed kan lopen als je de ene voet recht voor de andere plaatst, net zoals mannequins moeten doen. 

Smalle “mannequinpaadjes”, zoals Theo deze noemt
Bruggetje over de beek de “Itterbeek”. Aan de andere kant sta je in België!

Uiteindelijk moeten we na Ittervoort nog een kilometer of 2 en die lopen we praktisch op de grens met België. De rivier de “Itterbeek”, markeert die grens. Grenspalen zijn hier niet te zien. Overigens zien die grenspalen met België er totaal anders uit dan die met Duitsland. Wellicht dat ik jullie daarvan binnenkort nog wat meer van kan laten zien en vertellen, want hier staat er nog geen enkele. Eenmaal aangekomen in Thorn, ook wel het witte stadje genoemd, drinken Theo en ik nog even een drankje op de gezellige dag. Daarna loop ik naar mijn logeeradres en dat is dit keer weer gewoon bij iemand thuis door middel van de “Vrienden op de Fiets” (VODF) organisatie. Zoals ik reeds een keer eerder vertelde kan je daar slapen en ontbijten voor een tarief van 25 euro. En vandaag mag ik ook weer even een wasje doen, zo is alles weer even lekkere fris. 

Thorn, het witte stadje!
Een 0,0% biertje ter afsluiting van deze dag!
In Thorn een heerlijk Limburgs gerecht “Zuurvlees” genaamd gegeten. Is veel lekkerder dan de naam doet vermoeden!

Morgen staat er een wat langere etappe van 32 kilometer op het programma, maar ik heb gezien dat ik bij het plannen wat enthousiast was en de route soms met heel veel lusje wat mooier heb willen maken. Ik ga een paar van die “lusjes” eruit halen, zodat de route ergens tussen 27 en 28 kilometer zal worden denk ik. De route zal dan eindigen in Stein, ook weer bij iemand thuis van de VODF organisatie.

Klik HIER om alle foto’s te bekijken

3 reacties

 1. Ik heb bewondering voor jou! Heb vandaag in Amersfoort gelopen en heb erg vermoeide voeten door de hitte. Ik moet niet aan denken om jou na te doen, chapeau!
  Eva

 2. s morgens kijk ik op facebook en s avonds lees ik je verhaal.
  ik vond de opmerking van Theo erg leuk mannequin bos paadjes
  die ga ik zeker onthouden
  Ik woon niet ver van Thorn af maar ben er nooit geweest.

  trouwens in Nederland in 80 dgn. is al uniek wandelen
  en dan nog eens met bepakking. respect , je bent bijna in Maastricht
  misschien komen we elkaar tegen. groetjes Gisela

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *