Nederland in 80 dagen

Dag 58, 22 juni 2023, Helmond-Weert, 35 km

DOOR DE BOMEN HET BOS NIET MEER ZIEN

Dat klinkt dramatisch maar het is in dit geval juist leuk bedoeld. De B&B waar ik verbleef in Helmond ligt midden in het bos verscholen. Een werkelijk oase van rust, dat hebben jullie gisteren kunnen zien. Omdat vandaag 2 familieleden met mij mee wandelen vanaf de B&B heb ik hen maar even een bericht gestuurd dat ze verder moeten zoeken als ze denken niets meer te kunnen vinden. Het ligt echt diep in het bos verscholen, maar heeft mij een perfecte rust gegeven om aan de langste etappe tot nu toe te kunnen beginnen.

Nadat Bert en Dennis zijn aangekomen drinken we eerst nog even een kop koffie voordat we aan de wandeling van vandaag gaan beginnen. Ik ken de mannen nu bijna 30 jaar maar heb eigenlijk geen idee wat hun skills op het gebied van wandelen zijn. Dat gaan we zo dadelijk dan wel meemaken. Vanuit de B&B gaat het eerst, logischerwijs, door het bos. Maar na een paar kilometer verlaten we het bos om via een industrieterrein uiteindelijk aan de ene kant langs het kanaal genaamd, Zuid Willemsvaart te lopen en aan de andere kant het riviertje de Aa.

Kanaal Zuid -Willemsvaart
De twee neven even wat tijd met elkaar gunnen

Na een kilometer of 6 merk ik dat het tempo bij de mannen er een klein beetje uit gaat. Maar het kan ook zijn doordat we gezamenlijk langs de kant een sanitaire stop moesten houden en daarna de gang er wat minder in kwam. Enfin, om geen heibel binnen de familie te krijgen laat ik de mannen even voor mij lopen maar weldra heb ik ze ingehaald en loop weer voor hun omdat ik uiteraard weet waar we naartoe moeten.  

Bert gaat even polshoogte nemen bij de automaat.
Komt Theo, waar ik morgen mee ga wandelen, nog even buurten.

Na een kilometer of 11, Bert heeft inmiddels al een broodje op de vuist gegeten, zie ik een picknicktafel en besluiten we om daar plaats te nemen en even een goede rust te nemen. Omdat er een automaat met kipproducten staat gaat Bert even polshoogte nemen als er een vrouw wat van komt halen. Het is een diepvriesautomaat met allemaal kipproducten. Voor ons niet handig om nu mee te nemen maar omdat zowel Bert als Dennis hier niet ver vandaan wonen kunnen ze in de toekomst, als ze in de buurt zijn, dit adresje eens aandoen.

Dan stopt er een auto en stapt er een man uit. Die komt op ons aflopen en ik sta op omdat ik denk dat hij informatie wil vanwege de vlaggen aan mijn tas. Blijkt het Theo te zijn die morgen met mij mee loopt van Weert naar Thorn. Hij heeft mijn Livetrack op mijn Facebook pagina gevonden en heeft gekeken waar we liepen en is ons zodoende op het spoor gekomen. Na een kort babbeltje nemen we afscheid omdat we weer verder gaan en zie ik Theo morgenochtend weer bij het vertrek vanuit mijn B&B. 

De heren kunnen weer droog terugrijden
De route die ik alleen loop, is wel wat mooier dan die van vanochtend samen met de 2 heren.

Na ruim 14 kilometer komen we bij de plek uit waar de heren hun andere auto hadden geparkeerd en kunnen hiermee dus weer terug naar Helmond rijden om zo de andere auto weer op te halen. Ik bedank hun voor de gezellige kilometers en ik loop nu weer alleen verder. Tot nu toe is het droog gebleven en het is inmiddels bijna 11.00u. Ik schroef het tempo iets op om zo te proberen wat vroeger bij mijn eindbestemming voor vandaag te zijn om niet al te lang in de regen te hoeven lopen, want dat ik regen zal krijgen staat wel vast, alleen weet ik nog niet hoe laat en hoeveel! 

Een mooie plek voor rust 2 voordat het gaat regenen.
…en met een mooi uitzicht al zeg ik het zelf.

Als ik bij een kilometer of 21 uiteindelijk een bankje zie staan bedenk ik mij geen twee keer en besluit ik hier nog even wat aan mijn energievoorraad te werken en tegelijkertijd voorbereidingen te treffen om alles klaar te maken voor de te verwachten regen. Na ongeveer 25 minuten heb ik weer genoeg voedsel en vocht naar binnen gewerkt en heb ik ook mijn tas geprepareerd met de regenhoes eromheen en heb de andere belangrijke zaken binnen handbereik, dat als het gaat regenen ik alles zo kan pakken. 

Alles is klaar voor de regen.
En die kwam sneller als dan ik dacht. (Bij deze foto was ik al ruim 1 1/2 uur in de regen aan het lopen)
Ook regenhoezen voor mijn schoenen.

Ik hoef hier niet heel lang op te wachten, want binnen 30 minuten na mijn vertrek gaat het druppelen en gaat die al snel over in wat serieuzere regen. Dus ik trek snel mijn regenhoezen om mijn schoenen en gooi de poncho over mijn hoofd over mijn rugtas heen. Het grote nadeel om met dit weer, een hoge temperatuur in combinatie met een hoge luchtvochtigheid, in een poncho te lopen is dat ondanks dat deze waterdicht is, ik eronder toch vochtige armen en benen krijg vanwege dat de transpiratie nergens heen kan. Al snel plakt alles dus aan mijn lichaam vast maar blijven mijn schoenen gelukkig zo goed als droog.

Ik probeer nog af en toe wat foto’s met mijn mobiel te maken (de fotocamera heb ik nu opgeborgen in mijn rugtas), maar die zijn duidelijk van wat mindere kwaliteit en het is best lastig met al die regen om het scherm goed te kunnen bedienen. Ik heb uiteindelijk ruim 2 uur en dus ruim 11 kilometer met mijn regenoutfit gelopen tot aan de B&B. Want ondanks dat het tussendoor ongeveer 45 minuten droog is geworden, en ik onder de poncho nu natter ben geworden dan de buitenkant is, houd ik alles toch aan omdat het punt 1, een heel gedoe is om alles weer op te bergen en punt 2, op de radar is te zien dat het tegen het einde van mijn wandeling de kans op regen weer een stuk groter is. 

Een goede massage gegeven door Chayenne.
…en daarna nog even samen met Jack bij de Griek Mykonos gegeten. Een mooie afsluiting van deze dag.

Gelukkig zet de te verwachten regen aan het einde niet echt meer door en kom ik na 7 en half uur bij mijn B&B aan. Ik ga mij dan eerst snel even douchen want ik heb daarna een afspraak voor een massage die ik via Jack, een wandelvriend die ik ken hier in Weert, geregeld. Hij brengt mij daar naartoe en na de massage gaan we samen in Weert bij een Grieks restaurant nog wat eten. Dat is ook de reden waarom mijn verslag van vandaag zo laat is geplaatst, het was nog lang gezellig. Iets na 20.00u brengt hij mij weer naar de B&B terug en kan ik aan dit verslag beginnen. Morgen ga ik dus met Theo op stap richting Thorn, het witte stadje. Een afstand van 21 kilometer. Tot morgen!

Klik HIER om alle foto’s te bekijken.

7 reacties

 1. Jeetje wat een lange dag en mooie foto ’s en verhaal gelezen
  Waar haal je toch de energie vandaan om 35 km te lopen en grootste deel regen en dan in poncho transpireren en door blijven gaan
  Nog gaan Grieken en nog laat een dagverslag typen met foto ‘s
  Echt diep respect
  Maar die regen was wel zeer welkom voor ’t groen en vd mens
  Het was zo heet dat was ook niet ideaal om te lopen maar je doet ’t toch maar
  Toppie voor nu slaap lekker en morgen een fijne wandeldag zonder regen?

 2. Het regende inderdaad flink door en ik moest nog aan jou denken; zei je van de week niet dat je zo bofte met het weer…gelukkig komt het zonnetje weer terug en is de regen van korte duur 🌞 met dit mooie doel en jouw doorzettingsvermogen om dit te volbrengen verdien je dat. Zet ‘m op André 💪🏼🎼 je bent er bijna 🎼

 3. Inderdaad respect voor wat jij allemaal presteert en dan ook nog de energie hebt om n stukje te schrijven na zoveel inspanning. Succes voor vandaag toegewenst, het is mooi wandelen daar in het Limburgse.

 4. Je bent een topper maat 🔥
  Het was fijn je te mogen ontvangen, diepe respect voor je🍀
  We zien ons snel weer💪

 5. Prachtig verhaal, Andre! Bert en ik vonden het een eer en prachtig om een stuk met je mee te lopen. Succes met de laatste etappes! Respect!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *