Nederland in 80 dagen

Dag 55, 19 juni 2023, Den Bosch-Gemonde 18 km

(Rood)borst vooruit!!

Zo ga ik de laatste 4 weken in. Ik ben weer helemaal opgeladen en met deze nieuwe energie ga ik met een soort van trots deze laatste periode van 4 weken in. Die trots wordt nog versterkt door een roodborstje die onderweg voor mij wil poseren. Zonder angst komt hij of zij meerdere malen langs. En de keer dat ie even trots op de rand van de tafel gaat zitten kan ik de perfecte foto nemen. En zo ga ik dus de komende 4 weken wandelen, met mijn borst vooruit! 

Blij met de ring in mijn hoed
De St. Jan.

Na mijn korte treinreis van Veenendaal-de Klomp naar Den Bosch, kom ik daar rond 9.30u aan. Maar voordat ik aan mijn wandeling naar Gemonde begin ga ik eerst langs Zeilmakerij M. Van der Werff. Hij kon mij direct helpen aan mijn benodigde zeilring die ik in mijn hoed wilde hebben. Zo kan ik deze makkelijker aan mijn tas hangen. Daarna loop ik door de nog redelijk rustige binnenstad richting het provinciehuis van Noord-Brabant. 

Net voordat ik daar aankom gaat mijn telefoon. Ik denk eerst nog dat het mijn contactpersoon is bij de provincie maar dat is niet het geval. Het is de redactie van radio NPO5. Of ik vanmiddag om 14.20u tijd heb voor een gesprek! Uiteraard heb ik daar de tijd voor en dan ben ik al lang en breed klaar met wandelen en zit ik bij mijn logeeradres uit te rusten.

Gedeputeerde Jochem Meulesteen
Nog even samen met Ankie op de foto.

Aangekomen bij het provinciehuis staan Ankie, mijn kennis en contactpersoon bij de provincie samen met de gedeputeerde Jochem Meulesteen, mij al op te wachten. Ik krijg een mooie sticker van de provincie en een ansichtkaart mee. Ook een echt Brabants worstenbroodje en wat fris is er voor mij geregeld, top! Na een leuk gesprek met de gedeputeerde, klets ik nog even na met Ankie maar uiteindelijk moet ik natuurlijk weer verder, hoe gezellig het ook is.

Ik wandel al snel de natuur in en en na een hele korte pauze van amper 10 minuten die ik nog even inlas, loop ik weer verder en kom ik Edwin tegen. Edwin heeft een beperking en is samen met zijn begeleidster. Hij snapt mijn verhaal waarvoor ik loop en wil graag een donatie doen. Hij pakt zijn portemonnee en haalt daar zijn spaargeld uit en geeft dat aan mij. Ondanks dat de geldelijke waarde minder is dan slagroom die je besteld als extra op een ijsje, is de persoonlijke waarde hiervan voor mij veel belangrijker! Geweldig dit! Tegelijkertijd komt er een roodborstje naast ons zitten en wil duidelijk iets van ons en is totaal niet bang. Ik kan uiteindelijk een mooie foto maken en is tot nu toe de mooiste foto van een dier dat ik tijdens deze tocht heb gemaakt.

De Dommel
Suus, mijn gastvrouw van vandaag, wandelt nog even een stukje mee.
Het enige winkeltje van Gemonde, maar als het hier niet te verkrijgen is kan je het nergens vinden, zeggen Suus en Marcel.

Ondertussen wandel ik een stuk langs de rivier de Dommel, bekend van het biermerk wat is vernoemd naar deze rivier, Dommelsch. Het is ook de oudste nog bestaande brouwerij van Nederland, sinds 1744. Inmiddels heb ik even contact met mijn gastvrouw, Suus, die mij een stuk tegemoet komt lopen en dan door haar eigen “achtertuin” met mij mee loopt tot haar huis. Het gaat dan door Sint-Michielsgestel langs weilanden en uiteindelijk komen we in Gemonde aan. Daar maak ik nog even een foto van het enige winkeltje dat Gemonde rijk is. Ik ben blij dat ik vanavond lekker kan eten bij Suus en Marcel.

Klik HIER om alle foto’s te bekijken

6 reacties

 1. Ach, alweer een verrassing, centen van die jongeman, geweldig!
  Roodborstje, foto’s, bedankt alweer en tot morgen!

 2. Wat lief van Edwin en een heel mooi gebaar. Daar kunnen anderen een voorbeeld aan nemen. Zulke ontmoetingen maken je dag. Top

 3. Was goed om je te zien en wat leuk om foto’s te zien van voor mij zo’n bekende plekjes🌞 zet m op André, die trots heb je nu al verdiend wat mij betreft.

 4. Prachtig wat Edwin heeft gedaan. Daar krijg ik nou echt kippenvel van. En dan het roodborstje erbij… Je bent een gezegend man met dit soort momenten! Zet ‘m op, André.

 5. Wat n mooie en positieve dag heb je weer achter de rug. Heerlijk om jouw verhaal weer te lezen, er straalt zoveel positiviteit vanaf en de foto s vertellen genoeg. Je bent nu aan het aftellen maar toch nog lang niet aan het einde van je wandeltocht. Zet hem op. Toi, toi, toi..en verder succes voor morgen toegewenst.

 6. Prachtig Andre wat je doet, een goed doel en prachtige foto s. Op naar de laatste 4 weken.
  Leuk jou ontmoet te hebben.
  Succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *