Nederland in 80 dagen

Dag 51, 15 juni 2023, Dordrecht-Werkendam, 23 km

2x Goede Doelen, 2x een boot

Vandaag loop ik samen met Linda, en Linda loopt tijdens de 4-daagse ook voor een goed doel, de Maag, lever- en darmstichting. En aangezien we vandaag 2x het water over moeten, begin ik mijn verhaal met 2x goede doelen, die van Linda en van mij, en 2x een boot. Maar laten we beginnen met hoe we vanmorgen zijn gestart.

Weer een heerlijk ontbijt, hier kom je de eerste uren wel mee door.

Linda woont in Dordrecht en is met de fiets naar mij toegekomen. Dus nadat ik het ontbijt op heb mij netjes heb afgemeld bij de balie kunnen wij iets voor 9.00u gaan beginnen aan de wandeldag. De nieuwe route die ik heb gemaakt, i.v.m. de boot die kapot was gegaan, is ongeveer 22 a 23 kilometer. Die route gaat nu gelukkig door open gebied en niet, zoals gisteren, tussen een dijk en een dicht bos zodat je niets ziet. De route slingert een beetje tussen de Dordtse Biesbosch door en na ruim 7 kilometer komen we bij de eerste boot van vandaag aan.

Net aangekomen om de boot te nemen, staan deze twee personen er al op te wachten, direct maar even een kaartje en uitleg erbij geven
De boot vertrekt direct weer, het is een waterbus, maar euh….gaan we niet de verkeerde kant op?
…dan maar genieten van een leuk tochtje van 45 minuten!

Daar staan al twee personen te wachten en met dat wij naar hen toelopen en even uitleggen wat ik aan het doen ben, komt de boot er al aan, goede timing zeg maar. We springen snel op de boot en die vaart snel weer weg en met een grote vaart! Het is dan ook een waterbus! Maar….wij moeten naar rechts, het oosten, de boot vaart de andere kant uit! Bij het snel op de boot stappen hebben we niet de tijd gehad om te kijken of dit wel onze boot was. Maar we worden gerustgesteld door de schipper, de boot vaart een rondje tussen 4 verschillende punten. Anders hadden we bijna 3 kwartier op de kade moeten wachten en zeg nou zelf, dit boottochtje is toch veel leuker! Tijdens deze tocht gaat mijn telefoon. Ik neem hem op en heb ik een redacteur van het AD editie Amersfoort aan de lijn. Of ik even tijd heb om wat informatie van mijn wandeltocht te geven, uiteraard!! Vanavond zal deze al bij het AD te vinden zijn, het is echter wel een Premium artikel dus je zal daar een abonnement voor moeten hebben of even een gratis account aanmaken.

De schipper geeft ons nog 2 flesjes fris water bij het verlaten van de boot!
Mooie rechte weg om even asfalt te trainen en tegelijkertijd een mooie omgeving te zien.

Zo kan ik op de boot ook nog wat aan de bekendheid van mijn actie werken en deel wat visitekaartjes uit. Ook de schipper krijgt er natuurlijk eentje. Als wij uiteindelijk de boot na 45 minuten verlaten krijgen wij nog allebei een koud flesje water aangeboden van hem, wat lief! We lopen als eerste een stukje door Sliedrecht om daarna door Hardinxveld-Giessendam te wandelen. Daar komen we uiteindelijk op een lange rechte weg en ik zeg nog tegen Linda dat dit een goede 4-daagse training is. Maar de omgeving is schitterend! Vervolgens lopen we ook nog een industrieterrein over maar omdat het nu lunchpauze is kan ik nog wel een paar keer mijn verhaal doen omdat er diverse personen van de gelegenheid gebruik maken om hun lunch lekker buiten te doen. 

Zo leg ik dat dus telkens weer uit met een verbazing op de gezichten als reactie, als ze mijn route zien.
Zo, nu kan een ander eens de foto maken!

Als we uiteindelijk een stuk over de dijk bij de Beneden Merwede lopen en de diverse scheepsbedrijven aanschouwen, vraag ik een voorbijganger of hij hier een beetje bekend is. Want eigenlijk willen we wel ergens gaan zitten voordat Linda weer terug loopt naar Dordrecht en ik weer met een boot naar de andere kant moet. Maar hij weet te vertellen dat als wij een stukje door blijven lopen, vlak voor de aanlegsteiger van de boot, een cafetaria zit die open is. Eenmaal daar aangekomen blijkt deze inderdaad al open te zijn en laten wij ons de cola en het broodje kroket heerlijk smaken. Helaas is ons uitzicht vanaf het terras niet wat we hoopten, er staat een verhuisvrachtwagen pal voor onze neus. Overigens, als ik nu naar huis had gewild had dit waarschijnlijk makkelijk gekund, de verhuiswagen komt uit Barneveld, wat vlak naast ons dorp ligt!

Diverse scheepswerven hier langs de Merwede.
Hier nemen we even een rust en eten en drinken wat lekkers. De vrachtwagen links komt uit Barneveld, zal ik vragen of ik mee kan rijden???
Mijn kamer, half onder de grond en dus heerlijk koel.
Even lekker de was buiten in de zon en wind laten drogen.
Lekker buiten in de natuur eten en schrijven, wat wil je nodig meer!

Als ik de boot naar de overkant heb genomen, moet ik nog maar 2,5 kilometer door Werkendam lopen om bij bij mijn B&B uit te komen. Na mij gemeld te hebben krijg ik mijn kamer aangewezen die half onder het grondniveau ligt en dus heerlijk koel is! Ik ga nu nog even snel de was doen omdat die nu lekker buiten aan het drooghek kan hangen. Ik had reeds gezien dat in de algemene keuken van de B&B een magnetron aanwezig is, en heb ik dus maar een magnetronmaaltijd gekocht met nog wat lekkers erbij en kan dat alles lekker op het terras in de buitenlucht gaan opeten. Het is met dit weer heerlijk om zo lekker buiten te kunnen genieten! Overigens, ik ben de enige gast vandaag!

Morgen gaat de route naar Zuilichem. Ik heb voor die route 2 varianten. Ik ga morgen beslissen welke het gaat worden. De wat langere versie (30 km) gaat in het begin door een mooi gebied zoals ik hier vanuit de B&B kan zien. De kortere versie (26 km) gaat eerst door het dorp Werkendam. Dat lezen jullie morgen wel weer en kunnen jullie uiteraard in de ochtendvideo, die op mijn Facebook pagina geplaatst wordt, gaan zien. 

Klik HIER om alle foto’s te bekijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *