Nederland in 80 dagen

Dag 45, 9 juni 2023, vrije dag in Middelburg

OPWARMEN? RUSTDAG?

De temperatuur gaat de komende dagen flink omhoog en daar zit een groot deel van de mensen in Nederland met smart op te wachten. Ik ben daar nu even een uitzondering op. Normaal gesproken vind ik warmte geen probleem, maar 25 a 30 kilometer wandelen in temperaturen boven de 23 graden Celsius en in de volle zon wordt het al snel te warm. Maar ja, ik zal mijn spieren nu ook rustig moeten opwarmen in de ochtend. De massage die ik vandaag heb gehad geeft enige verlichting maar ik zal nog voorzichtig moeten zijn.

Foto: Indebuurt Middelburg (Remi Mesu)
Foto: Indebuurt Middelburg (Remi Mesu)
Foto: Indebuurt Middelburg (Remi Mesu) (Ik, voor B&B de Slapende Leeuw)

De dag begon met een heerlijk compleet ontbijt door Ellen en Ronald verzorgd van B&B de Slapende Leeuw waar ik 2 dagen verblijf. Na het ontbijt had ik om 10.00u mijn volgende afspraak, namelijk met de plaatselijke media. Die is door iemand getipt dat ik aan de wandel door Nederland ben en daardoor ben ik gisterenavond gebeld of een interview mogelijk was. Uiteraard heb ik daarmee ingestemd en zo stond Remi vanochtend om 10.00u op de stoep. Na een gesprek en wat foto’s zijn we nog verder de stad ingelopen en nog wat besproken en tegelijkertijd was ik op weg naar mijn volgende afspraak om 11.00u, de masseur. 

Daar lig in dan, en masseren maar.
Dit been heeft wat extra aandacht gekregen!

Na enige tijd kreeg ik de tekst die is geplaatst met de foto’s erbij al doorgestuurd, het is een leuk stukje geworden, lees HIER maar wat ze hebben geschreven. De massage had ik wel verdiend dacht ikzelf en deze was ook heerlijk en na 1 uur kneden en masseren is alles weer wat losser en kan ik er hopelijk weer even tegenaan. Hoezo, rustdag?? 

Boten wachtend….
…tot de brug open gaat.
Dit gebouw werd in 1622 betrokken door Kloveniers(verzamelnaam van de drie schutterijen destijds)
Het stadhuis van Middelburg

Maar hierna heb ik verder niets op het programma staan buiten een paar kleine boodschappen die ik in het centrum kan doen en uiteraard nog ergens een hapje voor de lunch eten. Daarna kuier ik lekker door Middelburg en merk op dat er veel mooie en goed onderhouden oude gebouwen zijn. Later in de middag ben ik nog gebeld door de Janneke Hek van de redactie van de Scherpenzeelse Krant. Komende dinsdag 13 juni, zal er dus een stuk van mij in de krant staan, ik ben benieuwd.

Ik betwijfel of zij een donatie wil doen!
Net een steegje in een mediterraans land.

Voor vandaag zit het er voor mij bijna op. Straks nog even lekker eten bij hetzelfde restaurant als gisteravond en dan de tas weer inpakken en hopelijk na een goede nachtrust morgen weer fris beginnen aan het volgende blok van 8 wandeldagen. De route van morgen gaat naar Colijnsplaat. Tot morgen allemaal! 

Klik HIER om alle foto’s te bekijken.

Eén reactie

  1. Hoi André 👋😁,

    Ziet er weer allemaal topuit en hopelijk genoten van de rustdag.
    Wanneer kom je in Dordrecht en enig idee waar ?
    Veel succes morgen weer en je bent nu over de helft , Super 😁💪👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *