Nederland in 80 dagen

Dag 43, 7 juni 2023, Ouddorp – Burgh-Haamstede, 25 km

INSPIRATIELOOS

Dat is het kernwoord van vandaag. Ik had het zelf niet eens in de gaten maar nadat ik in mijn hotel was aangekomen en de foto’s ging overzetten van mijn fototoestel naar mijn iPad zag ik dat ik maar 18 foto’s had gemaakt! Dat is extreem weinig en dat op een afstand van 25 kilometer! Normaal gesproken maak ik er minimaal 35 en bij de wat langere afstanden 50 tot 75 als er veel te zien is onderweg. Gelukkig maakt de locatie waar ik vanavond verblijf weer veel goed. Het Grand hotel Ter Duin heeft een flinke korting van 40% gegeven op mijn verblijf.  Maar eerst, hoe begon de dag!

Ik heb een heerlijk verblijf gehad bij Hillegonda en Richard. Dat is een verblijf bij Vrienden op de Fiets. Voor diegene die dat niet kennen, dat werkt als volgt. Op de website van Vrienden op de Fiets staan ruim 2000 adressen die een kamer aanbieden en een ontbijt. De kosten daarvoor zijn 25 euro. Soms is het mogelijk om warm mee te eten tegen een kleine vergoeding van 8 a 10 euro. Zo heb ik ongeveer de helft van mijn logeeradressen geregeld. De rest is verdeeld onder B&B’s en hotels. Het is aan de gastheer/vrouw of ze mij een korting willen geven. Dat is uiteraard niet verplicht maar wordt door mij wel gewaardeerd en ik stort dan de helft van de korting in een potje die aan het eind naar het goede doel Spieren voor Spieren gaat. De andere helft gaat van mijn budget af, zodat het nog enigszins betaalbaar blijft. 

De route van vandaag

Het bed was weer prima getuige van mijn lange slaap en dat ik totaal uitgerust aan de uitgebreide ontbijttafel zat. Ik had nog wat tips gekregen voor de route en ben bijtijds vertrokken. Ik wist dat ik vandaag nog wat administratie te doen had en wilde daarom op tijd, zo rond 15.00u, bij mijn hotel aankomen. Dat betekent wel dat ik de originele route, die in Goeree-Overflakkee nog meer langs de kust ging, wat heb ingekort door wat directer naar Burgh-Haamstede te wandelen. Of ik daardoor wat mooie natuur ben misgelopen zal ik nooit weten maar het geeft mij wat meer ruimte voor de nodige administratie.

Uitzicht op het Grevelingenmeer

Aangekomen op de Brouwersdam vallen mij wel 2 borden op, die zien jullie hieronder. Van dat wrakhout is natuurlijk iets speciaals voor hier maar die van de bastaardsatijnrups vind ik wel opmerkelijk. Is dat weer een nieuwe soort waar we mee te maken krijgen? Of is dat ook alleen voor deze regio? Ik weet het niet maar bij een sanitaire stop bij een boom is het dus wel opletten geblazen. Helaas waren er geen zeehonden te zien, waar ik wel een beetje op gehoopt had. Ik liep aan de zeezijde, maar helaas, niets te zien. Na een kilometer of 9 ben ik wel mijn 1e rust gaan houden en zoek een bankje. Dat was nog best wel een dingetje omdat er bovenop de dijk echt geen enkele bank te vinden was. Gelukkig zag ik op het middengedeelte van de dam, waar het wat breder is en wat meer bedrijvigheid is en onder andere Center Parcs Port Zélande is gevestigd, een bankje aan de kant van het Grevelingenmeer. Na 30 minuten ga ik weer terug de dijk op en blijkt dat de wind is aangetrokken en het wat frisser aanvoelt. Maar ik ben al bijna aan het einde van de dam en loop nu richting Renesse meer landinwaarts. 

Bovenop de dam, bij die zwarte toren in de verte heb ik mijn 1e rust gehouden.

Daar aangekomen is er de weekmarkt aan de gang. Lekker gezellig maar als je hier alleen de Nederlanders zou zien zou het wat verlaten zijn denk ik. Er lopen onnoemelijk veel Duitsers hier en ik voel mij een beetje alsof ik in het buitenland ben. Op deze markt zoek ik weer een bankje op en neem weer even een korte pauze. Daarna loop ik de laatste ruim 7 kilometer naar mijn hotel en check iets na 15.00u in. 

Mijn onderkomen voor vandaag.

Ik ga mij uiteraard eerst even opfrissen, doe een klein wasje en ga dan in de binnenplaats een lekker koud biertje met wat erbij nemen. Morgen de laatste dag van dit 5e blok en dan heb ik mijn rustdag in Middelburg en zal ook het provinciehuis van Zeeland aandoen. Tot morgen maar weer, en dan hopelijk wat meer foto’s.

Lekker koud biertje met wat extra.

Klik HIER om alle foto’s te bekijken.

2 reacties

  1. Toevallig bij Jinek was er iemand die vertelde over die rupsen.
    Net zoiets als de eikenprocessierups 😬

    1. Burgh Haamstede het mooiste stukje strand in Nederland. Hier komen wij al vele jaren in de zomervakantie. En in Westenschouwen is een fantastisch visrestaurant. Dat wordt vandaag Neeltje Jans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *