Nederland in 80 dagen

Dag 41, 5 juni 2023, Maassluis – Hellevoetsluis, 26 km

Nadat ik gisteren een heerlijke middag bij mijn vrienden in Maassluis heb kunnen doorbrengen en Desiree ook mijn spullen weer heerlijk schoon en fris heeft gewassen, gaat vandaag de route naar Hellevoetsluis. Eerst leek het er nog op dat ik niet met de pont de oversteek zou kunnen maken naar Rozenburg. Maar na wat navragen kreeg ik gisteren te horen dat het pontje nog 1 week zou varen en ik die vanmorgen dus gewoon kon gebruiken. Omdat het pontje recht tegenover mijn hotel zit kan ik relaxed vanuit het hotel er binnen 1 km naartoe lopen. Alleen was het nog even wachten omdat hij op moment van mijn aankomst nog aan de andere kant van het water lag. Kon ik in ieder geval nog even snel mijn dagelijkse videoboodschap van de ochtend maken en daarna met het pontje mee. 

Mijn vervoermiddel om mij naar Rozenburg aan de andere kant van het water te brengen, is nog aan de overkant.
Deze jongens houden de oversteek naar Rozenburg en vice versa, voorlopig nog in stand.

Eenmaal opgestapt kwam ik snel aan de praat met de jongens die de pont tijdelijk in de vaart hielden. Dat zijn de jongens van de KRVE, Koninklijke Roeiers Vereeniging Eendracht. En nee, ze gebruiken geen spaan om de boot naar de andere kant te krijgen. Maar ik ben zeer blij dat zij deze pont nog even in de vaart houden, zo kan ik vandaag gemakkelijk aan de dag beginnen zonder een hele rondrit om het water heen te hoeven maken.

Een glimp van Europoort
Pfff, dat zijn 2000 zwembaden van 50 meter lengte vol!
De eerste brug over water heen, er volgen er nog 2.
..maar dan ben ik in Voorne-Putten.
Hier kan je goed de verschillende waterstanden zien en wat het dan achterlaat op de kant.

Aan de andere kant van het water aangekomen loop ik om Rozenburg heen en ga ik via de eerste brug van de dag een stuk water over. Er zullen er vandaag nog 2 volgen om op Voorne-Putten te komen. Bij het plannen van de route, waar ik overigens ruim 3 jaar mee bezig ben geweest inclusief het zoeken naar slaapmogelijkheden, leek het mij leuk om ook Brielle aan te doen. 

Brug in Brielle
Straatje in Brielle
De Domtoren van Brielle
…en mijn “eigen” café.
Dit gebakje en drinken gratis gehad!

En dat blijkt een goede keuze te zijn geweest. Wat een leuk plaatsje is dit. En omdat het bijna op de helft van de route zit, ga ik hier dus ook maar mijn rustplek uitzoeken. En waar kan ik dat beter doen dan in een gelegenheid met mijn eigen voornaam, Chez André!!! Alleen staat het streepje op de e, de accent aigu, er niet op. Ik besluit om hier een glas fris en een cheese cake te nemen. Na mijn verhaal aangehoord te hebben krijg ik mijn versnapering gratis. Toch wel handig de combinatie van naam en goede doel denk ik!!

Deze sla ik dan maar over, laarzen heb ik niet bij me.
Tja, je kan hier ook een andere bezigheid beoefenen!

Na Brielle gaat de route over rustige weggetjes, fietspaden en kleine natuurgebiedjes en gebruik ik mijn kleine JBL muziekboxje om de sfeer er wat in te houden. Zo kan ik het tempo er lekker inhouden, zeker ook omdat mijn knie het verder nog steeds goed doet. Aangekomen in Hellevoetsluis loop ik aan de westkant daarvan naar het oude vestinggedeelte waar mijn B&B vlak is gevestigd. Maar 2 kilometer voordat ik daar ben aangekomen komt er opeens een vrouw naar buiten lopen en begint in eerst instantie in het Engels tegen mij te praten maar ik stel haar gerust dat ik gewoon Nederlands ben. Maar mijn vlaggen deden haar vermoeden dat ik van ver kwam. Maar ze wil mij graag wat te drinken aanbieden en dat neem ik, ondanks dat ik bijna op mijn bestemming ben, graag aan. In mijn haast van het vertellen van mijn verhaal en missie en het snel opdrinken van het lekkere glas fris, vergeet ik er een foto van te maken. Uiteindelijk is de foto met het lege glas ook nog eens mislukt maar ik maak wel een foto van het mooie oude gebouw, het voormalige raadhuis, waar deze mevrouw werkt en waar nu een zorgaanbieder zit gevestigd. 

Lekker muziekje op en heerlijk genieten!
Het oude raadhuis waar ik nog wat te drinken aangeboden kreeg.
Mijn onderkomen voor vandaag!

Mijn B&B is een zeer zorgvuldig en perfect omgebouwde ruime garage in een boomrijke tuin! Hier kan ik mij zeker weer gaan opladen voor de volgende etappe van morgen, 22 km naar Ouddorp! Tot morgen. 

Klik HIER om alle foto’s te bekijken.

7 reacties

 1. Leuk is Brielle hè? Ik heb daar een tocht uitgezet voor RS80, op 4 november kan je er lopen. Mooie foto’s weer van veel herkenbare plekken! Je hebt schitterend weer gehad vandaag, het wordt alleen maar warmer! Smeer je je goed in? Fijne avond maar dat komt vast goed in die mooie B&B! Succes morgen, naar Ouddorp. Tip: ga eten bij Iloon, erg goed en lekker!

 2. Leuk dat je in Brielle aangedaan hebt dat is zeker n erg pittoresk plaatsje. Succes verder en idd gelukkig dat de boot vaarde.
  Geniet van het mooie weer en waar de wegen jou verder naar toe leiden.

 3. Fijn alweer jouw verhaal te lezen! Brielle ben ik nog nooit geweest, goed idee om een keer te bezichtigen.
  Ik vraag me wel af, hoe laad je je dagelijks op? Geen pijn in jouw benen?
  Top, succes morgen alweer!
  Groetjes

  1. Eva,

   Dagelijks opladen hoeft niet, dat gaat automatisch. De mogelijkheid die ik krijg om Nederland op deze manier te bekijken is grandioos. Dat geeft mij vanzelf energie om er weer een leuke dag van te maken. En mijn benen en voeten? Die doen het prima! Wel belangrijk om daar even stil bij te blijven staan. Vele kinderen met een spierziekte maar natuurlijk ook voor vele anderen, is bewegen zonder problemen niet de normaalste zaak van de wereld. Daarom ook dat ik deze tocht maak en daar aandacht voor vraag. Groetjes, André

 4. Weer een prachtig dagverslag..met zoveel positiefiteit is het elke dag een feestje..veel bekende plekjes op de foto’s gezien
  Fijne avond..en tot morgen👍🙋‍♀️

 5. Leuk Brielle en morgen is Ouddorp ook een super leuke plaats. Het weer zit ook mee en nog fijner die knie die het goed blijft doen. Succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *