Nederland in 80 dagen

Dag 40, juni 2023, Hoek van Holland-Maassluis, 23 km

De helft, ik ben op de helft!! Dat ging er wel even door mij heen toen ik vanmiddag mijn hotelkamer in Maassluis inliep. Aan de ene kant geeft dat een lekker gevoel dat ik kan gaan aftellen maar het blijven nog steeds bijna 6 weken wandelen. Maar ik heb er nog steeds ontzettend veel zin in en het weer werkt natuurlijk gigantisch goed mee. Man man, wat heb ik een geluk gehad met het weer. In de afgelopen 40 dagen heb ik maar 2x 5 minuten mijn poncho aangehad!! Ongelofelijk toch? Ook vandaag was het weer zonovergoten mooi weer.

Voordat ik vertrek zeg ik nog even gedag en bedank mijn gastvrouw voor het fijne verblijf. Op het moment dat wij in de keuken staan komt er een specht voorbij die haar jong gaat voeren. Helaas vliegt ze daarna weer weg maar kan ik het jong nog wel op de foto zetten. Tegelijkertijd komt er een groene halsbandparkiet voorbij, ook die wil wel even op de foto.

Vandaag heb ik een redelijk korte etappe van 23 km omdat ik gisteren al op de hoek van Hoek van Holland heb gestaan. Vanochtend loop ik eerst weer terug richting het punt waar ik mijn 2 wandelmaatjes ga ontmoeten. Het zijn Marian en Reny. Die hebben mijn wandeling op facebook gezien en aangezien ze redelijk hier in de buurt wonen, vonden ze het leuk om een dagje mee te lopen. Dus hebben we op een plek afgesproken elkaar te ontmoeten. Na 1.5 kilometer ontmoet ik ze en lopen we samen verder. 

Buiten Hoek van Holland lopen we het Staelduinse bos in. Het is gelukkig nog niet erg warm maar het loopt wel lekker rustig. Wellicht wel te rustig, ik kom maar weinig mensen tegen om mijn visitekaartjes aan uit te delen. Wat het voor ons wel weer spannend maakt is dat er hier op een moment een smal poortje is gemaakt waar we door moeten. Reny lukt het net om met haar rugzak er doorheen te wurmen. Maar mij lukt dat niet met mijn veel grotere rugzak. Ik moet hem afdoen en er dan doorheen lopen. Even later komen we echter bij een hek dat ook dicht zit. De mogelijkheid om daar aan de zijkant langs te gaan is nog smaller, dus dat wordt dan weer helemaal teruglopen. Maar gelukkig zagen we net een man lopen met een hondje en ik loop even terug om te vragen of wij over zijn erf naar de andere kant kunnen. Maar hij komt ons tegemoet en doet met de afstandsbediening het hek open kunnen wij weer verder. 

De stormvloedkering
Hier door het weiland maar wij kiezen ervoor om een kortere route te nemen.
Wel iets saaier maar voor nu even prima.

Omdat ik gisteren al het stuk naar de hoek van Hoek van Holland heb gelopen kan ik vandaag wat variëren in de route omdat ik wat meer speling heb. Daarom lopen we door naar de Nieuwe Waterweg, maar volgens lokale bewoners heet het hier het Scheur. Helaas vandaag geen grote “waterhotels” die voorbij komen varen. Daarna gaat de route origineel verder via Maasland en dan naar Maassluis. Maar als we door een  weiland moeten lopen besluit ik toch om terug te gaan en een iets kortere route te lopen. Als we Maassluis binnen lopen haal ik bij de lokale JUMBO even wat te drinken. Daarna lopen we de laatste kilometer en vlak voordat ik bij mijn hotel ben gaan Reny en Marian naar de Metro en loop ik door naar het hotel. Daar maak ik nog even een foto met de grote letters van Maassluis, in de hoop dat dit door lokale media zal worden geplaatst. 

Lekker biertje bij mijn vriend Thomas

Morgen staat de etappe naar Hellevoetsluis op het programma en moet ik eerst het water over naar Rozenburg. Helaas is ruim 1 week geleden de exploitatie van het pontje failliet gegaan en moet ik dus wat anders gaan bedenken. Maar daar kwam ik pas vanmorgen achter en moet ik dus wat gaan bedenken om aan de andere kant van het water te komen. Dat horen jullie morgen weer. Fijne avond!

Klik HIER om de rest van de foto’s te zien

6 reacties

 1. Hoop dat jij je insmeert omdat vanaf vandaag krijgen wij steeds meer zon!
  Bedankt alweer voor jouw verhaal en succes morgen met t aftellen van de dagen!

 2. Gezellig bij vrienden en Max ook nog winnen. Hoop dat je iets kunt regelen naar de andere kant. Succes met de tweede helft en even zovele mooie dagen

 3. Hee hallo

  Je komt in de buurt, waar in Hellevoetsluis ben je ??
  Ook vandaag weer prachtig weer, misschien klopt het gezegde toch dat je krijgt wat je verdiend 😉.
  Geniet van alles en groetjes 😁👋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *