Nederland in 80 dagen

Dag 35, 30 mei 2023, Wijk aan Zee-Haarlem, 19 km

Na wat gepuzzel met de fietsknooppunten, heb ik besloten om vandaag de route een stuk te verkorten. De reden hiervan is het voorbereiden voor de braderie morgen in het centrum van Scherpenzeel waar ik ga staan om mijn wandeling voor het goede doel extra te promoten en de Spiertje Knuffels te verkopen. Maar vandaag zal er nog wel een kleine 20 kilometer gewandeld moeten worden. 

Thuis bij mijn gastvrouw, Mariël
Soms worden oude gebouwen toch niet afgebroken en dat is maar goed ook, mooi toch!

Op de eerste kilometers heb ik vandaag daarop gezelschap van mijn gastvrouw van gisteren, Mariël. Zij loopt mee tot aan de pont over het Noordzeekanaal. Onderweg kletsen we nog wat na en dan zijn die 6 kilometer tot aan de pont zo voorbij. Op de pont neem ik nog twee foto’s. Aan de ene kant van de grote sluizen en aan de andere kant van een oud cruiseschip wat nu gebruikt wordt voor de opvang van asielzoekers. 

De sluizen bij IJmuiden
Hier worden 1000 asielzoekers in opgevangen

Na de pont loop ik door een bosrijk gebied van Driehuis richting mijn rust bij Brasserie Hoeve Duin en Kruidberg. Dat ken ik van de wandeltocht de 30 van Zandvoort. Dus het is voor mij een bekend rustpunt. Daar kan ik even rustig zitten en besluit een boerentosti met bruin brood te bestellen. Omdat ik de route vandaag kon inkorten, er zaten namelijk flinke lussen in, is de afstand net geen 20 kilometer en is 1 rust voldoende. 

Brasserie Hoeve Duin & Kruidberg
Ruïne van Brederode
Landgoed Duin & Kruidberg

Na de rust loop ik nog een stuk van de voor mij bekende route van de 30 van Zandvoort. Ik kom dus ook langs bekende bezienswaardigheden, zoals de ruïne van Brederode. De route gaat daarna verder door het lommerrijke Bloemendaal. Via Overveen, wat eraan vastgeplakt zit, kom ik direct in Haarlem en kan ik iets na 13.00u de trein nemen. Overigens, ik vind de overkapping van het station zeer mooi, nog de oude stijl. 

Een oude ijskelder

Vanaf Amersfoort nog even de bus en iets na 15.00u ben ik weer thuis! Wel een raar gevoel om thuis te zijn maar in principe nog bezig te zijn met de wandeling. Morgen zal dat wel even anders zijn als het met het mooie weer gezellig druk zal worden op de jaarmarkt in Scherpenzeel waar je mij kan vinden. Ik zal daar staan met een kraam om aandacht te vragen voor de stichting Spieren voor Spieren en uiteraard zal ik daar de knuffels voor het goede doel verkopen. 

Donderdag ga ik weer verder met wandelen vanaf Haarlem en dan naar Noordwijk. Tot morgen en wellicht tot ziens op de jaarmarkt! 

Klik HIER om alle foto’s te bekijken.

5 reacties

  1. Hallo 👋

    Veel plezier op de jaarmarkt en geniet van een lekker rustmomentje Thuis 😁👍
    Kijk al uit naar je verhaal

    Groetjes 👋💪

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *