Nederland in 80 dagen

Dag 29, 24 mei 2023, rustdag in Harlingen/Leeuwarden

Na 29 dagen heb ik 6 provinciehuizen gehad en heb ik 670 km van de kleine 2000 km erop zitten. Dus nu iets meer dan 1/3e van de tijd en kilometers gehad en de 1/2 van de provinciehuizen. Gisterenavond ben ik het 3 wandelblok heerlijk geëindigd met een massage voor mijn benen en rug. Maar vandaag heb ik het op mijn rustdag  eigenlijk best nog wel druk gehad, vanochtend ging de wekker namelijk al rond 6.15u! 

Jeltje Post

Want ik zou vandaag Jeltje Post gaan ontmoeten. Jeltje ken ik sinds 2015, bij de 4-daagse in Nijmegen ontmoet en sindsdien vrienden op Facebook. Naderhand hebben we elkaar nog 1 of 2 maal gesproken. Maar het belangrijkste is dat Jeltje o.a. schoonheidsspecialiste is en ik bij haar een afspraak heb gemaakt omdat ik redelijk in de buurt van haar was. Ik moest daarvoor wel een stukje met de trein en bus terug Friesland in reizen, maar dat had ik er wel voor over. Dus na het scheren en ontbijt met de trein vanuit Harlingen naar Leeuwarden en vanuit daar met de bus naar Damwald(Damwoude). Om 9.00u kom ik daar aan en staat Jeltje mij al op te wachten. Na een kop koffie wordt mijn gezicht, die de afgelopen 4 weken wind en zon te verduren heeft gehad, weer even lekker onder handen genomen.

Het tegenovergelegen Buurthuis “De Kruisweg”

Daarna gaan we nog even in het tegenovergelegen buurthuis, “De Kruisweg”, een lekkere kop koffie drinken met wat lekkers erbij. Rond 12.30u vertrek ik weer met de bus terug naar Leeuwarden. Daar doe ik nog even een boodschap en haal gelijk mijn avondeten bij AH to Go. Want het kan niet elke dag feest zijn met een uitgebreide en dure maaltijd. Nu dus even een budgetmaaltijd en voor 13 euro ben ik klaar met een maaltijdsalade, toetje wat drinken en wat te knabbelen voor vanavond. 

Als jullie denken dat het dan een rustig middagje voor mij wordt moet ik jullie teleurstellen. Ik moet namelijk ook nog wat aan de administratie doen. Want 1 weekje “vakantie” is vrij simpel, maar ruim 11 weken (80 dagen), onderweg met 72 verschillende slaapadressen en 12 provinciehuizen te bezoeken vergt nogal wat mail en belverkeer. Tevens ook alle donaties van onderweg juist administreren zodat ik ze aan het eind in 1 keer kan storten naar Spieren voor Spieren. Ik had van 2 provincies namelijk nog niets gehoord en de bezoekdatums daar komen snel dichterbij, dus dan maar even bellen. 

En ik zou jullie vandaag op de hoogte houden van wat ontwikkelingen. Ik ben namelijk onderweg op dag 17, 12 mei 2023, vlak voor Hardenberg Frank van der Meijden tegengekomen (zie mijn Blog van 12 mei 2023). Door die ontmoeting ga ik de wandeldagen op 21 en 22 juni wat aanpassen. Op 21 juni zou ik van Son en Breugel naar Heeze wandelen en op 22 juni van Heeze naar Weert. Doordat Frank mij graag door zijn gemeente wil hebben wandelen (hij is burgemeester van de gemeente Laarbeek waar Beek en Donk onder valt) en dan in Beek en Donk mij wil ontvangen, ga ik de route van die 2 dagen wijzigen. De rest van het schema en de dagen blijven exact hetzelfde. Echter, ik kan het wijzigen van de route het makkelijkst doen op een zeer snelle PC met een muis. En die heb ik op mijn eigen kantoor staan. Daarom ga ik de vrije dag van Haarlem niet in Haarlem doorbrengen maar ben ik dan even thuis in Scherpenzeel. En dat is woensdag 31 mei. 

Wil het geval dat op die dag van 15.00u tot 21.00u in ons dorp de jaarlijkse grote Braderie in het centrum van ons dorp is. En daarom zal ik die middag en avond ook op de markt met een kraam aanwezig zijn en zal ik daar nog extra promotie gaan maken voor mijn wandeling door Nederland die ik aan het doen ben en ga ik de knuffels, die ik nog ruim voorradig heb, op die markt proberen te verkopen. De opbrengst gaat uiteraard volledig naar het goede doel Spieren voor Spieren! De volgende ochtend vertrek ik weer vroeg naar Haarlem om daar rond 8.00u weer te starten en verder te gaan met mijn tocht door Nederland en dan als eerste direct langs het provinciehuis van Noord-Holland in Haarlem te gaan. 

De hakken zijn al aardig versleten!

En omdat ik dan toch even thuis ben kan ik ook gelijk mijn uitrusting weer even aanzuiveren en herstelwerkzaamheden verrichten EN mijn wandelschoenen omruilen voor een paar nieuwe schoenen. Want zoals jullie zien zijn de hakken al aardig versleten. Ik heb er nu 675 km opzitten en vooraf aan mijn wandeling hebben deze schoenen er al 100 km opzitten. Ze moeten nog tot aan Haarlem mee en dat zijn nog 6 wandeldagen met in totaal 120 wandelkilometers.  Dan hebben ze dus 900 kilometer gehad en zijn de zolen wel op. 

Morgen zal ik maar een kilometer of 12 kunnen wandelen. Want de Afsluitdijk mag je alleen met gemotoriseerd verkeer oversteken omdat er een geheel nieuw fiets- en wandelpad aan de kant van de Waddenzee wordt aangelegd . Er gaat een gratis wandelaars- en fietsbus, maar daar is de beschikbaarheid niet van te voren van te bepalen en je kan niet reserveren. Ik ga dus gebruik maken van de gewone betaalde dienstregeling. Tot morgen!

6 reacties

 1. Super Dat je er was André echt bijzonder dat je speciaal voor mij naar Damwâld bent gegaan voor een gezichtsbehandeling
  Heel veel succes met de rest van je wandel dagen en ga je QR code even delen op Facebook zodat je nog meer aandacht krijgt voor dit goede doel!
  🍀🍀🍀🥾🚶‍♂️👌

 2. Wat is het leuk om al je verhalen te lezen en je zo te volgen. Zet em op en hopelijk zie ik je de 31e nog in het mooie scherpendaarp

 3. Hoi 👋

  Niet echt een rustdagje maar wel een leuke ! Wat leuk dat je bij Jeltje bent geweest en ja, zo’n “opknapbeurt “ is toch altijd lekker 😉😁👍
  Veel succes weer, go go go 👣👣💪

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *