Nederland in 80 dagen

Dag 21, 16 mei 2023, rustdag in Zuidlaren

Eindelijk, zou ik bijna zeggen, maar dat klinkt dramatischer dan het is. Maar het is wel even lekker om de benen wat rust te geven. Nou ja rust? Ik ben met de bus naar Groningen gegaan en heb daar wat rondgebanjerd. Uiteindelijk toch nog 7 km door de binnenstad gelopen. Eigenlijk nog van alles gedaan. Wat kleine boodschappen gedaan zoals een goede aftersun in een kleine verpakking. De vorige aankoop was een dunne olie en die bleef maar lekken. Dus nu een wat betere variant gekocht. Tevens ook weer een nieuw flesje met desinfecterende handgel gekocht, handig voor onderweg. En nog een kleinverpakking scheergel. 

Handig , al die kleinverpakkingen

Omdat ik laatst was verwend met een heerlijke reep B’tween, heb ik deze nu maar zelf aangeschaft, is altijd lekker voor de laatste 5 kilometer in de middag. Dan wil je niet meer te veel innemen maar een beetje een energieboost kan je wel gebruiken. Dat lukt dan prima met zo’n reep voor het laatste uurtje. 

Ook ben ik nog even naar de kermis geweest die op de Vis- en Grote Markt was, naast de gebruikelijke markt. Ik heb mezelf maar even vermaakt met van die schuifmachines, je weet wel waar je metalen munten in moet gooien en dan hopen dat er meer en bonuspunten uit komen vallen. Wetende dat ik die bonuspunten toch niet kan inwisselen voor een grote knuffelbeer of zo, geef ik de gewonnen bonuspunten aan 3 jongeren. Ze kijken me eerst een beetje verbaasd aan als ik ze mijn bonuspunten en nog wat overgebleven muntjes geef. Maar ik vertel wat ik aan het doen ben en geef ze mijn kaartje. Nu maar hopen dat ze voor deze geste van mij ook een donatie voor het goede doel over hebben. Samen op de foto ben ik niet met ze gegaan, dat vond ik dan weer een beetje raar zo op die kermis. Maar had achteraf misschien best wel gekund. 

Ik ga dan nog even bij de Mc Donalds een voordeelmenu scoren en ga dan met de bus weer terug. Aangekomen in Zuidlaren sluit ik de dag af door nog even een slaatje bij de plaatselijke snackbar te halen die recht tegenover mijn B&B zit. Deze was trouwens een stuk groter dan ik in gedachten had. 

Morgen gaat de tocht weer verder met dag 22 naar Groningen. Een wandeling van 23 km en dus een relatief korte etappe. Helemaal aan het eind, rond een uur of 15.00, zal ik dan nog even bij het provinciehuis van Groningen langs gaan. Daar zal ik worden ontvangen door een bestuurder en krijg dan waarschijnlijk ook mijn stempel in mijn boekje

Klik HIER om alle foto’s de bekijken

3 reacties

 1. Hallo André,
  Alweer 3 weken op pad en vlgs mij gaat het Super 👍
  Veel ontmoetingen en goed geregelde B&B voor nacht en ontbijt.
  Ik loop momenteel in Duitsland 🇩🇪 met Gaby en Luuk maar vanaf hier weer groetjes en succes morgen 💪👣👍😁

 2. Hee andre wat gaaf en wat heb je een leuke blogs! Die stempels krijg je die bij elke provincie?

  Groetjes!! Noud

  1. Beste Noud,

   Ik heb mij van tevoren met een mail aangemeld bij alle 12 de provincies. Maar soms, ook na het ontvangen van een bevestiging, gaat het niet helemaal soepel. Maar tot nu toe heb van alle provincies nog een stempel ontvangen.

   Gr. André

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *