Nederland in 80 dagen

Dag 18, 13 mei 2023, Gramsbergen-Sleen, 30 km

Vandaag zal ik de 400 kilometergrens passeren. Niet dat ik van de mijlpalen ben, maar het is toch maar weer achter de rug. En vandaag zal het voor het eerst de gehele dag zonnig zijn en warm worden, dus het zomertenue kan aan en flink insmeren maar. Omdat de afstand vandaag 30 a 31 km zal zijn, vertrek ik bijtijds. Iets na 8.00u loop ik al weer buiten. Waar ik gisteren dus ruim 19 km moest wandelen voordat ik een gesprek had en een visitekaartje kon uitdelen van het goede doel, kom ik nu na 1 kilometer bij de plaatselijke voetbalvereniging en staan daar diverse mensen op de parkeerplaats om te vertrekken. Een daarvan komt op mij af lopen omdat hij de “ballen” heeft mij te vragen naar mijn vlaggen. Hij wordt wat uitgelachen door zijn “vrienden” maar nadat ik hem zeg wat ik aan het doen ben zeg ik tegen hem dat hij dat maar aan zijn vrienden moet vertellen en dat ze dan wel een stuk rustiger zullen zijn. 

Zomertenue aan en alles ingesmeerd en genieten maar!
60 wandelaars die lopen voor KiKa

Als ik Gramsbergen uit ben en langs de weilanden loop, zie ik opeens om de hoek een paar mensen met een fel oranje jasje aan komen lopen. En dan nog een paar en nog een paar. Als ze bij mij zijn zie ik wat er op de jasjes staat, KiKa. Ik geef direct een aantal visitekaartjes en ik vraag met hoeveel ze zijn. 60, krijg ik als antwoord. Ik zeg wat ik aan het doen ben en ondertussen krijg ik een QR-code voor een donatie. Ik zeg, “Ik zal voor iedereen 1 euro, dus 60 euro doneren, en ik mag hopen dat jullie mij ook met een mooi bedrag gaan helpen”! Inmiddels, als ik dit verhaal aan het schrijven ben, is er al minimaal 1 donatie ontvangen. Maar omdat er ook wat anonieme donaties zijn gedaan kan het best zo zijn dat er al meer hebben gedoneerd.

Gebruik van het terras kan nog niet bij kasteel Coevorden
Planken? IK DACHT HET NIET

Vandaag is de route  verder niet bijster interessant. Daarom loop ik soms ook niet exact alleen de route van het Pieterpad, een fietspad langs een weiland volstaat soms ook. In Coevorden ga ik dan eindelijk mijn eerste rust nemen. Dat is vlak naast het kasteel in Coevorden maar het terras was nog dicht. Maar dat is totaal geen probleem omdat ik uiteraard genoeg heb meegenomen voor onderweg. Na Coevorden gaat het weer verder langs weilanden, vandaag dus weinig bos. Dan zie ik een bankje om even een korte tussenstop te maken. Maar de aanwijzingen van diegene die denkt dat een (Pieterpad)wandelaar ook nog even lekker gaat “planken”, laat ik aan mij voorbij gaan. 

Kunst onderweg
De jongens uit Rotterdam/Schiedam
De speelgoed trekkers moeten uiteraard ook netjes worden geparkeerd.

Na 20 kilometer zie ik aan mijn rechterkant een terras met daarop een aantal vrouwen zitten. Ik besluit hier dan maar mijn 2e rust te gaan nemen, heb ik direct wat mogelijkheden om een gesprek aan te gaan. De dames komen duidelijk niet uit deze streek, tenminste aan hun Gooische accent te horen. Maar dat kan ik natuurlijk helemaal fout hebben. Ze stappen al snel weer op en ik leg nog even snel uit wat ik aan het doen ben en geef hen wat kaartjes. Dan stappen er 3 jongemannen het terras op. Ze komen uit Rotterdam en hebben besloten het Pieterpad te gaan lopen. Ik zeg dat ik wat “groters” aan het wandelen ben en laat mijn route zien. Wow, is hun reactie. Uiteraard gaan we nog even samen op de foto. Het grappige is dat ik bij het schrijven van dit verhaal, rond 18.30u, in Sleen op een terras zit te eten en ze voorbij zie komen lopen en ze nog even naar mij zwaaien! Een stel uit Haarlem vertel ik ook van mijn wandelmissie en zeg dat ik nog in Haarlem moet zijn later in mijn planning. Wellicht dat ze de moeite nemen om mij onderweg nog op te zoeken.

Een heerlijk taartje bij mijn rust
De was moet af en toe ook even gedaan worden uiteraard. Nu alleen even sokken en onderbroeken
Broccolistamp
Een lekker toetje, Vlaflip op eigen wijze.

Na het verorberen van het verrukkelijke taartje vervolg ik mijn route voor de laatste 10 kilometer. Na 2 kilometer zie ik de dames die even daarvoor bij mij op het terras zaten alweer op een terras zitten. Ik zeg nog tegen ze dat ze het op die manier niet gaan halen en ik krijg als antwoord dat ze ermee stoppen. Wellicht dat ze ooit toch de stap wagen en echt een flink stuk gaan wandelen. Aangekomen bij mijn eenvoudige maar prima dienstdoende B&B word ik hartelijk welkom geheten. Omdat ik nog voor half 4 aan ben gekomen doe ik eerst even snel een wasje en ik mag deze in de zeer royale tuin aan de waslijn te drogen hangen. Daarna ga ik een lekker hapje eten bij een plaatselijk restaurant, Stoof & Stamp, en ik bestel…. Een broccolistamp en als toetje een vlaflip die op eigen wijze is gemaakt. Deze calorieën zijn wel weer voldoende om morgen de lange etappe naar Hooghalen te volbrengen. Ik zal die etappe vanavond nog even bekijken en her en der wat aanpassen. Die is nu namelijk 36 kilometer. Ik ga kijken waar ik deze wat kan inkorten door wat rechtere stukken te lopen. Ik wens jullie veel plezier met het kijken naar de songfestival finale. Gaat Zweden winnen?? Tot morgen

Klik HIER om alle foto’s te bekijken.

5 reacties

  1. Was weer een geweldige dag voor je Andre, iedere keer een plezier om te lezen en de foto’s te kijken. Slaap lekker

  2. Hoy Topper,

    Geweldige dag weer maar ook veel complimenten voor jouw vrouw.
    Ze geeft je wel de ruimte om jouw dromen en doelstellingen te verwezenlijken.
    Best een complimentje waard 👍👍👍
    Tot morgen, kijk weer uit naar je verslag 😁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *