Nederland in 80 dagen

Dag 9, 4 mei 2023, Ens-Vollenhove 18km


Ik heb gisteravond een heerlijke avondmaaltijd samen met Mart en Agnes in hun schitterend verbouwde boerderij, mogen eten. Een lekkere witlofschotel met ham en kaas uit de oven! De boerderijtuin is werkelijk schitterend en is ook opengesteld voor bezichtiging en dat is zeker de moeite waard. Ik kom wellicht hier nog eens terug. 

Vandaag staat een vrij korte etappe op de planning, 18 km. Gisteravond hebben Agnes en Mart mij een alternatief gegeven zodat de korte route toch wat leuks kan laten zien. En dat is zeker de moeite waard geweest. Maar eerst loop ik weer 5 kilometer recht vooruit 1 maal rechts en dan nog eens 3 kilometer. Maar ja, dat was ik gisteren al gewend en deze kilometers, met het weiland naast mij, lijken sneller voorbij te gaan. Ik moet wel oppassen dat ik op de weg blijf lopen en niet op de rand loop, een verzwikte enkel is iets waar ik niet op zit te wachten!

Na ruim 8 kilometer kom ik een splinternieuw bankje tegen en ga ik mijn 1e en enige pauze houden van vandaag. Na deze pauze gaat mijn route al snel het bos in en moet ik de aanwijzingen van Mart en Agnes volgen. Eerst komt er een fietspontje op mijn pad. Wel jammer dat hij aan de andere kant ligt en ik deze dus eerst naar mijn kant zal moeten halen. Maar het gaat vrij gemakkelijk en even later sta ik alweer aan de overkant.

Daarna loop ik door het waterloopbos. Een schitterend stuk natuur met heel veel water. Als ik een paar families tegenkom waarvan de kinderen uiteraard een waagstukje willen uithalen wacht ik geduldig totdat het fout gaat. Maar de ouders zien mij al staan afwachten en willen denk ik niet dat het beeld van hun kinderen vallend in het water wordt vastgelegd en roepen de kinderen terug omdat het ook echt onmogelijk was om dan droog over de boomstronk te gaan.

Vlak voor Vollenhove loop ik nog door een stuk weiland met wat nieuwsgierige schapen. In het water ernaast, het Vollenhoverkanaal, fladderen wat zwanen rond en die kan ik nog net vastleggen op de film. Omdat ik al om 13.30u in Vollenhove aankwam ben ik eerst maar op een terrasje neergestreken en heb in de zon een heerlijke uitsmijter met ham en kaas naar binnen gewerkt en ben aan het verhaal begonnen. 

Morgen staat de laatste etappe van het eerste blok op het programma. 36km van Vollenhove naar Zwartsluis. Ik heb hier ook over gehad met Mart en Agnes waar ik afgelopen nacht verbleef. Even afhankelijk van de laatste ontwikkelingen van het weer kan ik deze etappe wat inkorten en aanpassen. Dat zie ik morgenochtend wel en gaan jullie morgenavond weer van mij vernemen

Klik HIER voor alle foto’s

Klik HIER voor de video

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *