Nederland in 80 dagen

Dag 5, 30 april 2023, Zeewolde-Lelystad, 28 km

Vandaag heb ik in eerste instantie een 32 km op de planning staan. Maar ik merk dat mijn lichaam momenteel de 30+ afstanden nog niet heel fijn vind, dus probeer ik waar mogelijk de route wat aan te passen om een iets kortere en dus een wat aangenamere afstand te creëren. Vandaag kan dat gemakkelijk door de route in het begin wat in te korten. Daardoor is de route vandaag niet 32 maar 28 km geworden.

Nadat ik weer een heerlijke ontbijt heb mogen ontvangen, vertrek ik iets na 8.00u. De zon is er al bij en omdat er geen bewolking is ziet het er mooi strak blauw uit. De door mij aangepaste route voert mij nu over een mooi park in Zeewolde waar een mooi wandelpad slingerend doorheen loopt. Ik ben dus blij dat ik mijn route heb aangepast, minder kilometers en een mooi begin van de wandeldag. Wat zo leuk is, zijn onverwachte dingen, gebeurtenissen of ontmoetingen. En vandaag zie ik al snel een leuke item. Er hangt namelijk een ringslot aan de een brug met daaraan 2 klompjes! Wat dat wel zeggen? Geen idee. Maar het past wel bij mijn wandeling door Nederland die als grote “ring” van 2000 km mij naar alle uithoeken voert. 

Ook in de weilanden in dit gedeelte van Flevoland zijn veel bollenvelden. Dat geeft dus veel kleur aan de foto’s. Als ik mij aan het oriënteren ben om ergens een rustplek te zoeken gaat mijn aandacht opeens naar de lucht als ik een Buizerd zie rondvliegen. Hij maakt gebruik van de opwaartse wind die zo in de ochtend op gang komt omdat de aarde snel opgewarmd wordt. Het lukt mij om hem redelijk op de foto te krijgen. 

Dan ga ik na een kilometer of 9 mijn eerste rust houden. En ja hoor, ik moet ook de eerste medische voetbehandeling gaan doen, oftewel een kleine blaar op mijn kleine teen behandelen. Gelukkig aan de bovenkant dus heel veel last heb ik er niet van maar een klein stukje compeed doet wel wonderen. Hier neem ik ook even mijn video op. Dan ga ik weer verder en kom ik een medewandelaarster tegemoet. Maar het is mij snel duidelijk dat deze dame graag alleen loopt en geen contact wil want er wordt geen oogcontact gemaakt. 

Na de rust gaat mijn route weer eerst verder over lange asfaltwegen. Vervelend vind ik dat niet maar erg boeiend is het nou ook weer niet. Maar na een paar kilometer moet ik afslaan en gaat de route verder door het bos. Het is een natuurfietsroute. Dat houd in dat er geen bromfietsen mogen rijden maar de ondergrond is semi verhard. Er ligt soms wat grind en soms is het bijna een weiland maar niet met hoog gras. 

Zo meandert de route verder door het landschap. Na een kilometer of 19 is mijn water op en kom ik gelukkig een boerderij tegen. Ik loop het erf op, nadat ik eerst heb gecontroleerd of er geen grote waakhond is, en vraag aan de vrouwe des huizes die achter de woning zit, of ik mijn waterfles mag vullen. Omdat ze wel nieuwsgierig is naar mijn vlaggen, ontstaat er een gesprek en vraag ik of ik hier dans ook even mag rusten en mijn verhaal zo kan vertellen. Dat is geen probleem en zo zit ik heerlijk onder een veranda uit te rusten. Het leukste is wel dat ze net een jong geitje ,te de hand aan het voeden was. Die is net 3 dagen oud maar is helaas niet  geaccepteerd door haar moeder. Waarschijnlijk doordat ze een krom pootje heeft. De dame vraagt of ik van melk houd. Nou zeker wel! Dus ik krijg ook nog een kan met heerlijke biologische melk, niets aan toegevoegd! En als klap op de vuurpijl krijg ik ook nog een heerlijk appeltje.

Ik ga na deze ontzettend leuke, verrassende en verkwikkende pauze op pad voor mijn laatste 9 kilometers. Helaas zie ik dat mijn Garminhorloge ondertussen is gestopt en de livetrack dus niet meer loopt. Ik start snel een nieuwe sessie voor het laatste stuk. Uiteraard maak ik ook even een foto van een overvliegend vliegtuig die op vliegveld Lelystad gaat landen. Die zijn hier alom aanwezig. Ik had als tip bij de pauze ook nog meegekregen dat ik vanavond lekker kan eten bij Boerkok. Helaas is die reeds om 17.00u dicht. Maar bij aankomst bij mijn B&B, waar ik een heerlijk ruime kamer krijg toegewezen, geeft de eigenaar aan dat er ook bij een tentje in de buurt heerlijke belegde broodjes te eten zijn. Op de elektrische fiets mag ik daar naartoe rijden.

Aangezien de ontbijtzaal er veelbelovend uitziet, horen jullie bij het verslag van morgen hoe dat is verlopen. Morgen loopt er ook weer een wandelaar mee. Voor mij een totaal onbekende persoon. Hij heeft zich opgegeven via een bericht omdat hij in mijn FB berichten had gelezen dat dit kon. Ik ben benieuwd. Ik denk dat ik mijzelf ook ga trakteren op de rode wijn die voor mij klaar staat. Proost!

Klik HIER om alle foto’s te zien

Klik HIER om de video te zien

2 reacties

  1. Jammer van jouw blaar! Ik krijg ze ook altijd maar gebruik nooit compeed, t kwam bij mij met huid en al af, bah, dat doet zeer.
    Zo herkenbaar, iemand wil géén gesprek laat staan jou waarderen om te begroeten, t is zo jammer.
    Ga zo door met jouw verhalen!
    Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *