Nederland in 80 dagen

Dag 4, 29 april 2023, Zeewolde-Zeewolde, 21 km

Na een heerlijke nachtrust, en een geweldig gastvrije en vriendelijk ontvangst bij de familie Postma, ga ik om 9.00u weer op pad voor dag 4. Vandaag loopt Wilma, mijn gastvrouw vanuit haar huis dus een stukje mee. Er zijn veel raakvlakken en ook verschillen. Zo gaat zij dit jaar voor het eerst de 4daagse van Nijmegen lopen. Tevens loopt zij ook voor een goed doel en zamelt daar geld voor in. Haar goede doel is het Scharlaken Koord. Een organisatie die zich inzet voor vrouwen en meisjes die gedwongen in de prostitutie zitten en die organisatie heeft een christelijke achtergrond. Dat ik geen diepgewortelde christelijke achtergrond heb is juist het mooie in dit verhaal. Lianne, mijn vrouw, heeft ook een christelijke achtergrond, en ik ben al ruim 26 jaar gelukkig met haar getrouwd. Het feit dat zij mij deze wandeltocht laat ondernemen zegt wel voldoende dat zulke verschillen ook goed kunnen zijn voor een goede band met elkaar. Zo is ook het contact met Wilma, gemakkelijk en er wordt onderweg veel en open gepraat. Dat maakt voor mij deze wandeltocht zo speciaal, de gesprekken onderweg.

Ook Wilma heeft, net zoals Wanda gisteren, mijn route bekeken en kent de polder uiteraard beter als ik en stelt een andere route voor. Dat voert ons in het begin over asfalt tussen de weilanden door. Maar ook dat is geen straf. De mooie bollenvelden en de imposante windmolens zijn mooi om te zien. Na 11 km wil ik toch even een pauze inlassen en ik zie op mijn telefoon dat de route die ik origineel had gepland weer vlak naast de route loopt die wij nu bewandelen. We lopen naar een uitkijktoren, die ik voor vandaag overigens even lekker laat voor wat het is, en nemen daar even een lekkere rust. Na de rust pakken we de door mij origineel geplande route weer op. In totaal zal ik zo vandaag op 21 km uitkomen waar het er origineel 28 waren. De eerste twee etappes waren wat langer en dat compenseert elkaar dus mooi. 

Mijn gastvrouw van vandaag, Ria, had aangegeven dat ze in de middag nog bij haar zoon in Nijkerk is en daar zelf nog mee eet. Dus mijn planning van vandaag is wat anders dan gebruikelijk. Maar gelukkig is er vlak bij mijn route op weg naar haar huis een brasserie. Daar heb ik een tafel gereserveerd om 17.00u. Aangezien ik reeds om 14.00u daar aankom, begin ik eerst met het schrijven van het verhaal van vandaag, ga dan een hapje eten en loop dan de laatste 1,5km naar mijn logeeradres en ga mij dan lekker opfrissen. Heb ik een wat langere avond omdat alle “plichtplegingen” die ik mijzelf opleg wat betreft social media, de foto’s en het verhaal dan voor het grootste gedeelte al eerder op de dag zijn uitgevoerd. 

Klik HIER voor alle foto’s

Klik HIER voor de video

2 reacties

  1. Alweer mooie foto’s en verhalen. Ik vraag me wel af, hoe kom je aan jouw slaapplaatsen, adressen?
    Succes morgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *