Nederland in 80 dagen

Dag 2, 27 april 2023, Maarssen-Kortenhoef 23 km

Na een goede nachtrust en een heerlijk Brintapap ontbijt, brengt Annika mij met de auto naar de route terug. Het scheelt een kleine 2.5 km die ik niet extra hoef te lopen. Normaal gesproken zou ik dat geen probleem vinden, maar omdat ik nog een klein beetje zoekende ben naar hoe mijn knie de inspanningen gaat verwerken, wil ik niet al teveel extra onnodige kilometers maken. Nu even niet, over een week of 2 wellicht wel weer. Als ik Annika heb uitgezwaaid loop ik nog een kleine 200 meter naar het beginpunt. Als ik daar wil vertrekken merk ik dat ik eigenlijk een sanitaire voorziening moet opzoeken. Maar alles zit nog dicht, wat nu? Het is uiteraard Koningsdag en de kleedjes liggen al op de grond en vraag aan een mevrouw of ik even gebruik mag maken van hun toilet. Dat is geen enkel probleem en kan daarna met een lege blaas op pad.

De route van vandaag is niet bijster ingewikkeld en zonder veel afslagen. Eigenlijk is het grofweg een kilometer of 13 de Vecht volgen en dan tussen Loenen aan de Vecht en Vreeland naar rechts afslaan en de Loosdrechtse Plassen oversteken naar Kortenhoef. Maar saai als dat klink zo mooi was de route vandaag! Uiteraard heeft het mooie weer daar een grote rol ingespeeld. Maar ook de mooie panden langs de Vecht en de mooie natuur eromheen. 

Overigens, de route was oorspronkelijk helemaal niet 13 kilometer langs de Vecht gepland. Ongeveer 2 kilometer na de start zou de route iets afbuigen om over het Waterliniepad te gaan. Maar omdat ik gisteren ook al een groot deel van dit pad had gelopen besloot ik vandaag om 2 hardlopers om advies te vragen. Die gaven mij mee, “als jij denkt dat je langs de Vecht wilt lopen moet je dat zeker doen”. En daar heb ik dus geen spijt van gekregen. Getuige de mooie panden die ik allemaal gezien heb. 

Als ik langs Loenen aan de Vecht loop heb ik er 10 kilometer opzitten en besluit ik om Loenen in te lopen om daar een rustplek bij een horecagelegenheid op te gaan zoeken. Helaas zit de eerste dicht maar een tweede is open. Ik laat mij daar een lekkere appeltaart en een cappuccino lekker smaken. Na een kort gesprek met de ober/eigenaar, waarvan zijn vriendin sinds een paar jaar lijdt aan MS, luistert hij naar mijn verhaal van mijn wandeltocht en zegt zeker een donatie te gaan doen.

Na deze heerlijk pauze van een kleine 20 minuten vertrek ik weer en heb ik inmiddels contact met een wandelvriendin, Patricia, die in Kortenhoef woont mij een stukje tegemoet komt lopen om daarna samen mee te lopen naar mijn eindbestemming vandaag. Als ik een stuk op het pad tussen de Loosdrechtse Plassen doorloop kom ik Machiel en zijn hond Ruby tegen. Mijn vlaggen hebben ook zijn interesse gewekt en er is weer een leuk gesprek geboren. Blijkt hij met de fiets van de oost naar de westkust (of andersom, dat weet ik niet meer) van Amerika te hebben gefietst. Een afstand van 5500 km!! Kijk, dat zijn nog eens avonturen, daar hou ik van! Dit soort ontmoetingen maakt zo’n dag eens stuk leuker. Wat later ontmoet ik ook nog een stel op de fiets en ook daar knoop ik een kort gesprek mee aan en zij zwaait mij vrolijk uit.

Onderweg las ik nog een 2e korte pauze in om even van sokken te wisselen omdat het inmiddels toch behoorlijk warm begint te worden met het zonnetje erbij. En het is maar goed dat Patricia met mij meeloopt, want bij een poortje aangekomen waarvan de bedoeling is dat je er doorheen zou moeten kunnen pas ik helaas niet met mij rugtas om door de nauwe opening. Dus tas van de rug, even aan Patricia geven, ik door het poortje en tas weer om. 

Patricia kent deze omgeving uiteraard perfect en weet mij te vertellen dat het laatst stuk van de route ruim 5 kilometer door het weiland gaat en deze nog wel een drassig kan zijn door de regen van vorige week. Daarom besluit ik om een wat kortere route te lopen en zo de route van vandaag met 2 a 3 kilometer in te korten. Dat betekent wel dat ik een stuk eerder in Kortenhoef ben dan gepland. En ik kan pas ergens tussen 17.00u en 18.00u bij mij logeeradres terecht. Dus biedt Patricia aan om bij haar te gaan douchen en mijzelf verder op te frissen en dan even op het feestterrein waar een grote tent staat, lekker uit te rusten en bij te kletsen. Zo gezegd, zou gedaan en even later zit ik lekker op en bankje nog mee en na te genieten van deze mooie Koningsdag. Onder het genot van een lekkere patat en frikandel kletsen we nog wat gezellig na. 

Iets na 17.00u loop ik terug naar de woning van Patricia om mijn rugtas op te halen en loop dan door naar mijn logeeradres waar ik rond 17.30u aankom. Dit is een logeeradres van een persoon die is aangesloten bij Vrienden op de Fiets(VODF). Als gebruiker mag je als fietser, wandelaar of als je met de kano bent, gebruikmaken van de diensten die deze mensen aanbieden. Tegen een tarief van 25 euro bieden zij een slaapplek en een ontbijt aan. Soms is een warme maaltijd en een lunch als extra te verkrijgen. Vandaag kan ik gebruik maken van het extra lunchpakket welke ik dus morgenochtend meekrijg. Het is een leuk “bakhuisje” met alles erop en eraan!

Morgen loop ik samen met 2 dames. 1 ken ik al een hele tijd, Wanda, en de ander heeft mijn wandeling op FB gevonden en heeft contact gelegd om een stuk mee te wandelen. Vanwege het te verwachten slechtere weer, start ik zo laat mogelijk, 10.00u, en hoop dat de regen dan later in de ochtend snel verdwijnt. Bij de etappe van morgen ga ik de provincie Noord-Holland na 1 dag alweer verlaten en ga dan de polder van Flevoland in. 

klik HIER om alle foto’s te zien.

Klik HIER om de video te bekijken.

Tot morgen!

9 reacties

  1. Klinkt als een super 👣dag! Mooie foto’s ook 👍Ik hoop voor je dat het weer morgen mee gaat vallen! Succes 👍👣🍀

  2. Wat een mooie foto’s en super leuke verhalen weer, dit is nog maar het begin je gaat nog veel meer beleven

  3. Mooie foto’s van een mooi gebied. Hopelijk morgen niet teveel regen.
    Succes en ik blijf je verhalen en foto’s volgen.

  4. Wat leuk om je tegen te komen vandaag op mijn favoriete Kromme Rade. Een man met een missie voor een goed doel! Super inspirerend. Ik wens je heel veel succes en natuurlijk plezier op je tocht en blijf je volgen. Grt Machiel

  5. Wat een leuke wandeling vandaag en leuke mensen ontmoet. Wat een paar vlaggen al niet doet hè? Je hebt zo aanspraak! En je kletst makkelijk met iedereen dus das ook een pluspunt! Veel plezier vandaag met niet al te veel regen!!

  6. Erg leuk om je belevenissen te volgen. Als je alleen op pad gaat lijkt het wel of de ontmoetingen met anderen veel gemakkelijker gaat. Zelf ben ik anderhalf jaar terug eens van zuid Nederland naar Friesland gefietst voor het eerst alleen en toen 2 keer overnacht bij kennissen en de rest bij Vrienden op de fiets. Onderweg toen ook zulke leuke ontmoetingen gehad en erg genoten van deze fietstocht. In augustus ga ik dit weer doen en dan de Noordzeeroute doen o.a. Ik wens je veel succes verder en zie wat zo’n Koningsdag al mooie reacties heeft opgeleverd. Lijkt me wel erg zwaar om met zo n zware rugzak te lopen. Ik blijf je volgen en geniet van je verhalen en prachtige foto s. Erg veel succes verder toegewenst. Groetjes van Trudie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *