Nederland in 80 dagen

Trainen, trainen, trainen……

Trainen, trainen, trainen…… Dat is momenteel mijn belangrijkste bezigheid. De afgelopen 6 weken, na mijn wintervakantie, was het een kwestie van rustig opbouwen. En de komende 5 weken moet ik het in mijn nog drukke agenda in zien te plannen. Want 26 april komt nu heel snel dichterbij! Vaak hoor je dat men trainen maar een saaie bezigheid vindt. Ik probeer dan ook elke keer een training met een doel van te maken. Dat kan de ene keer zijn dat ik een bepaald tempo wil lopen en de ander keer eenzelfde route loop en wat snelle probeer te zijn, of zoals de laatste 2 weken, met een rugzak inclusief 12kg bepakking aan het trainen ben. Daarvoor gebruik ik dan steeds dezelfde route, zodat ik goed kan monitoren wat de verschillen, vooruitgang of achteruitgang is. Dat laatste hoop je natuurlijk nooit maar kan altijd. Omdat ik nog maar minder dan 4 maanden geleden (29 november) aan mijn meniscus ben geopereerd, is het best lastig om met een soort rem erop te trainen. Want overbelasting van de knie wil je natuurlijk voorkomen. 

Huize Scherpenzeel in ons mooie park. De routes vanaf 15km komt hierlangs.
De oude Schietbaan.
Ook wat gekkigheid onderweg.
..een ook serieuze zaken, zoals dit Short Stirling Monument uit WO2. Staat op de oude spoorbaan. (Routes 30, 25 en 20km)

Voor het trainen moet bepakking heb ik een route van 15km uitgezocht vanuit mijn huis. En elke keer gebeurd er weer wat, dus saai is het zeker niet. Het mooie is ook, dat je nu de lente langzaam in de natuur ziet ontluiken. Een bloemetje hier een bloesem daar. Tegelijkertijd ben ik routes aan het voorlopen van de wandelroutes van zondag 23 april. Dan wordt namelijk alweer de 6e Spieren voor Spieren Voorjaarstocht georganiseerd. En de routes van 10, 15, 20, 25, 30 en 42km moeten allemaal een keer voorgelopen worden om te kijken of er nog bepaalde zaken onderweg zijn waar aandacht aan besteed moet worden en de routes moeten op papier gezet worden. Zo kan ik dus tegelijkertijd trainen en de routes voorlopen. 

Dieren willen vaak graag poseren!
..maar deze bonte specht was wat lastiger. Zat hoog in de boom!
Ach, deze geiten bij Zorgboerderij Breehoef, willen altijd wel poseren.
Deze was ook druk bezig.

De routes gaan over zowel verharde als onverharde wegen. Ook dat is een mooie training omdat ik op mijn 80 dagen tocht straks ook verschillende ondergronden zal tegenkomen. Er moeten nog kleine zaken geregeld worden voor mijn 80 dagentocht, maar het zijn er stiekem toch wel veel. Dus daarom zijn er de laatste tijd nog maar weinig verhalen voorbij gekomen. De komende tijd zal dat wat meer gebeuren en vanaf 26 april kunnen jullie dagelijks genieten van al mijn wandelbelevenissen, zowel in beeld als geschrift. Je kan hier makkelijk van op de hoogte worden gehouden als je inschrijft onderaan deze pagina en je mailadres achterlaat. Je krijgt dan automatisch een bericht als ik weer wat heb geplaatst.

Onderweg uiteraard de innerlijke mens goed verzorgen. (Theehuis Monchouette)
Dit is natuurlijk ook een mogelijkheid!
….en honden zijn, mits aangelijnd ook welkom op de routes.
Genoeg bunkers onderweg. Dit is een museumbunker en zie je op de 42, 30 en 20km route.

En wil je meer weten over, of je inschrijven voor een van de wandelroutes van 23 april? Kijk dan op https://spierenaandewandel.nl/spierenvoorspierenwandeltocht/.

Binnenkort zal ik voor de liefhebbers/nieuwsgierigen, ook mijn rugzak MET inhoud tonen. Dan hebben jullie een idee wat er allemaal meegaat. Voor nu weer even voldoende informatie. Komend weekend kan je mij tegenkomen in Zandvoort op het Circuit. Nee, niet voor de Formule-1 maar voor de wandeltocht ‘De 30 van Zandvoort’, met een extra rondje van ruim 4,5km over het circuit. Ik neem dan ook de Spierknuffels mee. Dus wil je nog een leuke knuffel (zie hieronder) aanschaffen en direct bijdragen aan het goede doel, spreek mij dus aan. Prijs is 15 Euro. Ik ben makkelijk te herkennen. Ik heb een knuffel op de achterkant van mijn rugtas (ik heb dan wel mijn grote rugtas bij) en ik zal de Spieren voor Spieren vlag meenemen en een vlag met alle 12 provisies erop. Tot ziens!

Ingang Park Huize Scherpenzeel.
Bankjes onderweg om te rusten.
De Grebbelinie met daarnaast het Valleikanaal.

klik HIER voor de foto’s van de 42km route 2e deel

Klik HIER voor de foto’s van de 15 en 20km route en eigen 15 km route.

4 reacties

  1. Ook mijn thuisbasis en elke foto hierboven herken ik direct! Super leuk om te lezen allemaal. Ook hier druk bezig met trainen. Gisteren ben ik over landgoed Ruwinkel gewandeld. Ook erg mooi! Even weg van de drukte en uitkijken over een mooie plas waar de schooleksters druk bezig waren met elkaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *