Nederland in 80 dagen

10 juli 2022, 20 km Kerkdorpentocht Wijchen

Vandaag staat mijn laatste echte training voor de 4daagse van Nijmegen op het programma. In Wijchen is zowel zaterdag 9 als zondag 10 juli de Kerkdorpentocht uitgezet. Ik heb ervoor gekozen om alleen de zondag te wandelen. Omdat de start van de 20km om 8.00u is heb ik ook nog een redelijk normale tijd om op te staan. Dus de wekker rinkelt om 6.15u en iets na 7.00u rijd ik naar Wijchen. In Wijchen aangekomen kan ik de auto redelijk vlakbij parkeren ondanks het feit dat de meeste 30 en 40km wandelaars al vertrokken zijn en dus hun auto nog dichterbij konden parkeren. 

De startlocatie
Het plein in Wijchen is nu nog leeg! Over 10 dagen is het hier 1 grote feestende massa!
Heerlijke grote kersen van een groep wandelaars gekregen.

Uiteraard hoop ik weer op een parcours met zoveel mogelijk asfalt maar wel met een mooie omgeving. En dat heb ik zeker gekregen vandaag. Kleine stukjes zelfs over het 4daagse parcours maar dan tegenovergesteld wat die normaal is. We lopen zelfs even vlak langs de Arcus sporthal waar ik over 1 week, 5 dagen mijn logement zal hebben met nog 60 andere enthousiaste wandelaars. Even verderop, in Alverna, lopen we dus tegen de 4daagse route in en loop ik een familie voorbij die net 2 bakken met heerlijke kersen uit een automaat langs de weg hebben gehaald. Kijk dat was afgelopen week dus iets nieuws voor Karin uit Rotterdam, maar hier de normaalste zaak van de wereld. En ik krijg aangeboden, om er een paar te proeven, heerlijk!

Tja, zo kan je ook een babydochter aankondigen!

Ook vandaag wil ik weer een vast tempo lopen van 6.0 km/u om de training van de afgelopen tijd een goed vervolg te geven. Maar ondanks dat ik de afgelopen week (dacht) wat spiertrekkingen in mijn linkerknie te voelen, is het tempo direct wat hoger en voelt mijn lichaam ook al vol energie. Dat is natuurlijk leuk maar dat moet ik pas volgende week hebben. Het is best lastig om een bepaalde cadans wat anders te krijgen om zo het tempo iets te laten zakken maar na een kilometer of 8 is mij dat eindelijk gelukt.

Mooi licht glooiende paden.
De wagenrust van de Wios laat ik dit keer letterlijk links liggen.
De rust in Nederasselt.

Het jammere daarvan is dat ik vandaag natuurlijk maar een relatief korte afstand wandel en ik toch op ongeveer de helft een pauze wil inlassen. Dus na 12,5km stop ik bij het dorpshuis “Vereniging ons huis” in Nederasselt. Na de pauze loop ik al snel een dame in de rug die ik kort daarvoor, bij het rustpunt, ook al even had gesproken, Rebecca. En er is een ding wat mij aan haar opvalt, dat is dat zij net als ik als een van de weinige onderweg veel foto’s maak. De rest van de wandelaars doet dat eigen niet, ik zie dat in principe zelden tot nooit. Dus ik knoop een gesprek met haar aan over het fotograferen onderweg en zo wandelen we gezellig kletsend verder. Ze geeft nog aan dat zij wat langzamer wandelt dan ik maar ik geef aan dat het maar een klein verschil is en dat dit voor mij nu niet uitmaakt. Het is juist gezellig om onderweg eens met iemand te kletsen, toch!

De brug tussen Nederasselt en Grave.
Hier ook commercie langs de kant.
3 kleine……..

Zo lopen we een kilometer of 4 bij elkaar tot aan Balgoy. Daar is nog een rustpunt waar Rebecca graag gebruik van wil maken. Hier scheiden onze wegen weer maar omdat ik mijn visitekaartje met mijn FB account en blogpagina gegeven heb kan ze dit verhaal later weer teruglezen en wie weet waar wij elkaar bij een wandeltocht weer tegenkomen. Na ruim 3 uur en 3 kwartier gewandeld te hebben loop ik de start en finishlocatie weer in. Dit was weer een heerlijke laatste training voor de 4daagse en ik heb zin in de 4daagse week van 18 t/m 22 juli!!! In die week zal ik geen blog schrijven, dat heb ik al vaak genoeg gedaan en dat wordt het weer een herhaling van zetten. Wellicht dat ik aan het eind alleen wat foto’s van deze week zal delen. 

Wandelaars op de Maasbandijk.
Een jonge Meerkoet.
Kunst langs de weg in Wijchen

Na de 4daagse houd ik even een paar weken rust om daarna in augustus de draad weer op te pakken en te gaan trainen met mij grote rugtas. Eerst zal ik met 10kg gaan trainen en later wordt dat 15kg. Dat zal ook ongeveer het gewicht zijn wat ik vanaf 23 april 2023 80 dagen op mijn rug zal dragen tijdens mijn wandeling door Nederland. Alle voorbereidingen en de uiteindelijke wandeling zullen te volgen zijn op www.nederlandin80dagen.nl. Tijdens deze tocht staan 2 zaken centraal, het laten zien van een rondje Nederland met al zijn verschillende natuur en tevens de aandacht voor de stichting Spieren voor Spieren, de stichting die zich inzet om kinderspierziekten de wereld uit te helpen. Ik gebruik op die manier mijn gezonde spieren om geld in te zamelen voor dit Goede doel!

Deze staan nu (nog) in de tuin langs de weg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *